Tips voor wasdag

Tips voor wasdag

Deze handige wastips zorgen er niet alleen voor dat je kleding daadwerkelijk schoon wordt, maar organiseren de boel ook op zo’n manier dat je zeker weet dat jouw favoriete jurkje (en de sportkleding van de kinderen) op tijd klaar is om weer te dragen!


Het lijkt soms wel alsof er niet genoeg uren in een dag zitten! Of je nu onderweg bent om allerlei boodschappen te doen, de kinderen van school moet halen of richting een belangrijke vergadering vertrekt. De was doen moet ergens in jouw drukke agenda passen wil je nog een beetje 'me time' over houden.

Deze handige wastips zorgen er niet alleen voor dat je daadwerkelijk schoon wordt, maar organiseren alles ook op zo’n manier dat je zeker weet dat jouw favoriete jurkje en de sportkleding van de kinderen op tijd klaar is om weer te dragen!

Handige manden
Gebruik waszakken en -manden om vuile was te ordenen zodat je het direct in de machine kunt gooien.

 • Laat ieder gezinslid een eigen wasmand versieren met textielverf of permanente stiften. Ze zullen er op deze manier naar uitkijken om hun eigen wasmand te gebruiken en spontaan de was in de mand gooien in plaats van op de grond te laten slingeren.
 • Bespaar tijd door een wasmand in de badkamer te zetten zodat alle gebruikte handdoeken op één plaats klaar liggen om als het wasdag is rechtstreeks de wasmachine in te gaan.
 • Hang een zak in de bijkeuken of het washok voor kapotte spullen die gemaakt moeten worden. Zo kun je een kledingstuk dat gerepareerd moet worden uit de zak grijpen zodra je een extra momentje hebt, of gewoon wachten tot de zak vol is en hem naar een hersteldienst of naaiatelier brengen.
 • Bevestig wat wasknijpers aan iedere wasmand en laat je gezin zien hoe ze deze op kleding kunnen bevestigen om vlekken te markeren.

Sok-oplossingen
Door bergen kleding graven op zoek naar die ene sok kan even frustrerend zijn als een speld in een hooiberg zoeken. Bespaar jezelf de stress en zorg er met deze tips voor dat je kleinste items niet hopeloos kwijt raken in de was.

 • Bewaar veiligheidsspelden in de buurt van de wasmand en speld vuile sokken aan elkaar zodra je ze uitdoet. Zo blijven ze in een paar terwijl je ze wast en droogt.
 • Hang losse sokken aan een prikbord in het washok zodat je direct kunt zien of je hun vriendje gevonden hebt.
 • Geef ieder gezinslid een wasnetje voor delicate spullen waar ze hun vuile sokken en ondergoed in kunnen doen. Stop de wasnetjes simpelweg in de wasmachine, zo blijven al die kleine stukken mooi bij elkaar.

Washeld
Als kleding netjes gesorteerd wordt, is het makkelijk om een wasje te draaien zodra je daar tijd voor hebt.

Bestel je gratis doseersysteem!

Bestel je gratis doseersysteem!

Slechts één bestelling per jaar. Gelieve een leveringstermijn van 6 weken in acht te nemen.

Geselecteerd proefmonster
Kies dit proefmonster niet
Proefmonster al besteld
 • Werk telkens een beetje was weg. Probeer je week op te delen en iedere dag een was te doen.
 • Als je kleding hebt die koud gewassen moet worden of niet in de droger kan, zet dan een tekentje op de etiketten met een merkstift. Zo zijn ze makkelijker te herkennen zonder dat je de kleine lettertjes van ieder etiket moet lezen voordat je een was doet.
 • Bespaar tijd door extra flessen of dozen wasmiddel en wasverzachter in huis te hebben. De was zal sneller klaar zijn als je niet eerst naar de winkel hoeft.
 • Je kleding op 30 graden wassen met Ariel geeft niet alleen een schitterend schoon resultaat, maar bespaart ook nog eens energie.

Netjes gevouwen
De was doen stopt niet bij de droger. Met deze tips kun je je kleding gesorteerd en netjes opbergen.

 • Plastic opbergkistjes zijn een goede manier om je lades op te delen. Gebruik ze om lichte en donkere sokken te scheiden of T-shirts van hemdjes.
 • Breigoed ophangen kan ervoor zorgen dat het uitrekt. Berg truien dus altijd in een diepe lade op met een blokje cederhout om de motten weg te houden.
 • Tijdens de zomer kun je je ladekast uitruimen door winterkleding in een kast of onder je bed op te bergen.

Strak gestreken
Kleding op hangertjes heeft net zoveel zorg nodig als die in ladekasten. Met deze tips houd je het overzicht in je kledingkast zodat je garderobe kreukvrij en klaar om te dragen blijft.

 • Bewaar extra kledinghangers in het washoek om kreukgevoelige stukken op te hangen zodra ze uit de droger komen.
 • Gebruik gestoffeerde kledinghangers zodat items van fijne stofjes zoals zijde of satijn niet van je hanger af glijden.
 • Een superslimme en eenvoudige manier om je kast op te ruimen is al je hangers in één richting te draaien. Als je iets draagt draai je de kapstok de andere kant uit. Na zes maanden geef je alles weg waarvan de kapstokken nog steeds in die eerste richting staan.

Sneller en efficiënter wassen heeft alles te maken met een methode vinden die voor jou werkt. Pik dus gewoon een of twee van je favoriete wasdagtips uit het lijstje en neem ze op in jouw eigen routine. Zo perfectioneer je jouw systeem zodat je meer tijd hebt om met de leuke dingen in het leven bezig te zijn.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Wilma79

Wilma79

gemeld

Ik heb een wasmand voor elke soort was die ik draai. Ik sorteer de was dus al gelijk bij het in de wasmand gooien. Als de was droog is vouw ik het op en maak ik gelijk stapels waar wat hoort. Dingen die we dezelfde dag of de volgende ochtend weer nodig zijn vouw ik niet op.

 • melden
Tientallen tips voor een schonere was!
Swiffer Vloerreiniger: favoriet van Ambassadeur.

Swiffer Vloerreiniger: favoriet van Ambassadeur.

"

Echt enthousiast over Swiffer! De Vloerreiniger is een uitkomst! Ideaal voor onder bed, de bank en de trap! Dat is een plek waar elke dag weer haar, vuil en stof ligt en ik altijd zat te klungelen met de kruimelzuiger. Vloerreiniger is mijn favoriet!

"

Door Ambassadeur
Melanie2015