Je wasgoed beter drogen

Was drogen zorgt vaak voor vraagtekens. Laat ik de droogtrommel haar werk doen? Of kies ik voor wasdraadfris? En wat als het regent? We zetten de do's en dont's van was drogen op een rijtje.


Was drogen in de droogkast
Drogen met een droogtrommel heeft voor- en nadelen. Je krijgt je was eender wanneer snel droog (altijd handig als je een druk huishouden hebt) maar het proces doet je kledij sneller verslijten, kreuken en pluizen. Bovendien verbruikt een droogtrommel behoorlijk wat energie.


Wil je toch de droogtrommel gebruiken, kies dan voor een lage temperatuur en gebruik hem vooral in de daluren. Doe de trommel niet te vol, want je wasgoed heeft voldoende ruimte nodig om vlot te kunnen drogen. Grote stukken zoals lakens steek je beter niet in de droogtrommel omdat deze er zelden mooi egaal droog uitkomen. Hang ze liever buiten in de frisse lucht aan de lijn of over de balustrade op de overloop. Dit scheelt namelijk ook in het strijken! Wol en zijde hou je ook beter apart, omdat deze stukken langer nieuw blijven als ze in de frisse lucht gedroogd worden en in de droogtrommel loop je ook nog eens het risico dat ze krimpen. 
Items waar elastiek in verwerkt zit, zoals sportbroeken, kan je ook maar beter uit de droogtrommel laten. De hete lucht zorgt ervoor dat ze hun elasticiteit verliezen.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Je wasgoed drogen aan de lucht
Met het Nederlandse weer in het achterhoofd, is het slim je wasgoed op een droogrekje te drogen in plaats van aan de lijn. Op die manier kan je snel je rekje binnen zetten mochte het gaan regenen. Als het kan dan plaats je het rekje wel best buiten. Je was ruikt dan heerlijk fris. Let wel op dat je je was niet in de felle zon te drogen hangt, want dan kunnen de kleuren verbleken. Bovendien is op deze manier drogen helemaal gratis!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Ik ga de tip van NarDjeSta over 'je was eerst even 10 minuten in droger en daarna ophangen' zeker uitproberen!

  • melden
NarDjeSta

NarDjeSta

gemeld

De was die uit de wasmachine komt doe ik kort in de droogtrommel. Deze laat ik hooguit 10 minuten draaien. Vervolgens hang ik de was (bij voorkeur buiten) op. Ik woon in een bosrijke omgeving dus hierdoor gaat mijn wasgoed heerlijk fris ruiken. Doordat je de was even kort verwarmt en vervolgens gelijk ophangt hoef je deze niet meer te strijken. T-shirts, spijkerbroeken, truien, etc. Alles komt glad van de lijn. Scheelt een hoop tijd! Overhemden moet ik uiteraard wel blijven strijken.

  • melden
milke77

milke77

gemeld

Hoe ouder de handdoeken, hoe harder ze worden bij het drogen aan de lijn in de buitenlucht. (hoef je niet meer de scrubben!)

  • melden
niens

niens

gemeld

ik weet niet wat voor wasverzachter je gebruik? ik heb van robijn extra zacht en heb altijd zachte handdoeken. ik heb namelijk ook een kleintje en dan is het idd niet echt handig.

  • melden
Blikkie

Blikkie

gemeld

We hebben geen eens een droger, wel een trapgat/ deuren met wasrekjes en een zoldertje. Okee, het neemt ruimte in beslag, maar scheelt veel stroom en de kids leren plannen wanneer ze wat aan doen. Toch even snel iets drogen is voor de kachel ook zo gepiept. Een beetje betere wereld is zo lastig nog niet :-)

  • melden
Tientallen tips voor een schonere was!
Dolenthousiaste Swiffer Ambassadeur en vrienden!

Dolenthousiaste Swiffer Ambassadeur en vrienden!

"

Iedereen die een sample heeft gekregen is net zoals ik erg enthousiast! 'Makkelijke manier van stoffen', 'je komt overal makkelijk bij' en 'het stof blijft goed in de Swiffer zitten', zijn een aantal reacties die ik kreeg. Erg leuk!

"

Door Ambassadeur
Margriet35

Swiffer Vloerreiniger: favoriet van Ambassadeur.

Swiffer Vloerreiniger: favoriet van Ambassadeur.

"

Echt enthousiast over Swiffer! De Vloerreiniger is een uitkomst! Ideaal voor onder bed, de bank en de trap! Dat is een plek waar elke dag weer haar, vuil en stof ligt en ik altijd zat te klungelen met de kruimelzuiger. Vloerreiniger is mijn favoriet!

"

Door Ambassadeur
Melanie2015