Hoe werkt een wasverzachter?

Hoe werkt een wasverzachter?

In het waswater hebben stoffen een negatieve lading aan de oppervlakte. Wasverzachters bevatten positief geladen oppervlakte-actieve stoffen. Tijdens de laatste spoelbeurt hecht de wasverzachter zich aan de stof vast en brengt er een gladde laag op die zacht aanvoelt. Daarnaast heeft de wasverzachter vaak een lekker geurtje, waardoor je kleding (lang!) lekker ruikt.


Tips voor het gebruik:


  • Voeg wasverzachter toe vóór je de wasmachine aan zet. De wasverzachter blijft in de verdeler zitten.
  • Bij de laatste spoelbeurt vloeit er water door het verdeelbakje. De wasverzachter vloeit via het afvoerbuisje naar de wasmachine. Er vloeit ook water weg langs de achterkant van het verdeelbakje.
  • Er blijft een zuigeffect actief in het verdeelbakje, zodat het aan het einde van de wascyclus volledig droog is en klaar voor de volgende lading.
  • Voeg nooit meer wasverzachter toe dan het maximumniveau! Dan loopt die meteen in de wastrommel en remt die de werking van het wasmiddel af. Bovendien heb je dan geen wasverzachter meer over voor de laatste spoelbeurt.
  • Houd het verdeelbakje schoon. Spoel het verdeelbakje regelmatig uit met warm water en schrob het eventueel met een tandenborstel. Zo voorkom je dat het afloopbuisje verstopt raakt.
Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Heb jij een favoriete geur wasverzachter of een gouden tip? Deel deze men ons!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Carientje

Carientje

gemeld

Wasverzachters ruiken heerlijk! Maar wasmiddel ook. Alleen die 2 geuren samen, ja dat is nou niet persee een optelsom. De wasverzachter overheerst gewoonlijk. Dus waarom geen geurlijn die wordt toegepast op beide producten? Dan versterken de 2 parfums ipv te concurreren met elkaar. Goed idee?

  • melden
Tientallen tips voor een schonere was!
Dolenthousiaste Swiffer Ambassadeur en vrienden!

Dolenthousiaste Swiffer Ambassadeur en vrienden!

"

Iedereen die een sample heeft gekregen is net zoals ik erg enthousiast! 'Makkelijke manier van stoffen', 'je komt overal makkelijk bij' en 'het stof blijft goed in de Swiffer zitten', zijn een aantal reacties die ik kreeg. Erg leuk!

"

Door Ambassadeur
Margriet35

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279