Hoe houd je je kleding mottenvrij?

Hoe houd je je kleding mottenvrij?

Houd motten uit je kledingkast en verhinder zo dat de vervelende larven je favoriete kleding opeten. Hoewel het de mottenlarven zijn die de gaatjes in je kleding veroorzaken, is er natuurlijk een vrouwtjesmot voor nodig om de eitjes te leggen – een paar honderd tegelijk. Hieronder staan een paar manieren om motten uit je kledingkast te houden.


  • Deze kleine beestjes houden niet van de geur van cederhout. Leg een stukje cederhout onder je kleding en je zult zien dat dat direct effect heeft. Sommige winkels verkopen blokjes cederhout die hier speciaal voor bedoeld zijn.
  • Hang kleine linnen of stoffen zakjes in je kast. Stop er gedroogde citroenschil of lavendel in. Je kleding gaat er heerlijk van ruiken en de motten zijn in no time verdwenen.
  • Als de natuurlijke aanpak niet werkt, kun je ook chemische antimottenproducten gebruiken, zoals mottenballen of een mottencassette. Leg of hang ze in je kledingkast en vervang ze met enige regelmaat.
Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

feelings

feelings

gemeld

ze zien eruit als een klein vliegje, maar dan ietsje ronder.

  • melden

ik ook niet hoor! weet niet eens hoe ze er uit zien hah!

  • melden

Kan het dat je motten hebt, maar ze nooit ziet? Ik heb nu in een aantal t-shirts wel kleine gaatjes, maar ik zie nooit een mot.

  • melden
Tientallen tips voor een schonere was!
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279