Hoe bespaar je energie bij het drogen van de was?

Hoe bespaar je energie bij het drogen van de was?

Zelfs al doe je zo je best om te besparen, wanneer de energierekening in de bus valt, is het toch altijd even schrikken. Met deze droogtips kun je je verbruik omlaag krijgen.


De was ophangen: zelfs een kind kan het doen.  Maar om energie te besparen bij het drogen, neem je best deze tips mee.  Zelfs al doe je nog zo je best om te besparen, als de energierekening door de bus valt, is het altijd even schrikken.  Met deze tips kan je je verbruik omlaag krijgen, en als je er op let dat je je was ook goed recht hangt bij het ophangen, dan heb je zelfs minder strijkwerk!

 • Droog je was zoveel mogelijk aan een waslijn of -rek. Dat gaat sneller dan je denkt en terwijl je naar je werk bent, zie je dat rekje toch niet in de woonkamer of de badkamer staan.
 • Gooi de was er niet gewoon op, maar neem even de tijd om de was goed op het rek te hangen, hoe minder kreukels er in de was zitten tijdens het drogen, hoe minder je straks moet strijken!
 • Als je 's winters voor het slapengaan je natte spijkerbroek op de verwarming legt, is die 's morgens al droog.
 • Laat je beddengoed eerst goed drogen, bij voorkeur door de was op een centrifugecyclus van 1000 toeren/minuut of meer te zetten, voor je het in de droger stopt. Zo bespaar je al snel 20 à 25% energie bij het drogen.
 • Lakens, tafelkleden en meer lenen zich overigens ook perfect om over de balustrade op de overloop gehangen te worden.  Ook hier telt: hoe minder kreukels bij het ophangen van de was, hoe minder strijkwerk achteraf.  Let wel dat je geen natte was op onbehandeld hout hangt; dit kan namelijk afgeven op natte was.
 • Een gewone droogtrommel met luchtafvoer verbruikt minder energie dan een condensatiewasdroger.
 • Stop niet meer wasgoed in de droogtrommel dan in de gebruiksaanwijzing aangegeven is. Stel de droogtijd zo precies mogelijk in.
Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Heb jij zelf tips om energie te besparen tijdens het drogen van de was? Deel ze met ons!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Carola1973

gemeld

De droger gebruik ik al lang niet meer! De was wordt, als je het n beetje creatief ophangt (rekje, droogmolen, trappengat van de zolder, deuren etc), écht snel droog! Het fijnste is buiten op de molen, met n klein beetje wind! Strijken is dan ook bijna overbodig, de vouwen wapperen zó uit je beddengoed, spijkerbroeken etc! Mijn tip; kort wasprogramma, 40*, wat antivlekkenmiddel erbij, wasmachine goed gevuld, maar niet stampvol en drogen zoals ik hierboven zei! Gegarandeerde besparing!

 • melden

IK hang eigenlijk zoveel mogelijk was buiten op de droogmolen. Verder heb ik op zolder twee wasrekke en als het weer niet helemaal betrouwbaar is of als het gewoon regent, hang ik de was binnen aan de lijn, wel heb ik dan de ramen op de kiep kantelstand voor het frisse gevoel.

 • melden
Ellen74

Ellen74

gemeld

Om hoeslakens voor je matrassen te drogen, gebruik je eenvoudig een deur. Je hangt het hoeslaken met de hoeken aan de bovenkant van de deur en laat de rest over de deur vallen. Binnen een uurtje is het hoeslaken kurkdroog.

 • melden
lamby1959

lamby1959

gemeld

Een droge baddoek in de droger bij het te drogen wasgoed vermindert de droogtijd met ongeveer een kwartier. Wasgoed boven het "trappengat"(aan een rekje) droogt sneller als op een rekje op de grond.

 • melden
Tientallen tips voor een schonere was!
Dolenthousiaste Swiffer Ambassadeur en vrienden!

Dolenthousiaste Swiffer Ambassadeur en vrienden!

"

Iedereen die een sample heeft gekregen is net zoals ik erg enthousiast! 'Makkelijke manier van stoffen', 'je komt overal makkelijk bij' en 'het stof blijft goed in de Swiffer zitten', zijn een aantal reacties die ik kreeg. Erg leuk!

"

Door Ambassadeur
Margriet35

Swiffer Vloerreiniger: favoriet van Ambassadeur.

Swiffer Vloerreiniger: favoriet van Ambassadeur.

"

Echt enthousiast over Swiffer! De Vloerreiniger is een uitkomst! Ideaal voor onder bed, de bank en de trap! Dat is een plek waar elke dag weer haar, vuil en stof ligt en ik altijd zat te klungelen met de kruimelzuiger. Vloerreiniger is mijn favoriet!

"

Door Ambassadeur
Melanie2015