Zeg ja tegen meer familie evenementen

Zeg ja tegen meer familie evenementen

Tips om meer familie vieringen zonder stress en organisatieproblemen door te komen en te van de tijd samen te genieten!


En zeg nee tegen al de stress die er vaak bij komt kijken. Hier zijn een paar tips hoe je het meeste uit familiemomenten kunt halen zonder last te hebben van slapeloze nachten over organisatieproblemen.

Familievieringen zijn geweldig, normaal gesproken wil je juist dat ze plaatsvinden. Ze zijn erg plezierig, met verschillende generaties die onder hetzelfde dak samen komen, over familieverhalen discussiëren en tijd met elkaar doorbrengen. Goed eten, lekkere drankjes en de mensen om je heen waar je van houdt. Om deze bijeenkomsten plezierig te maken in plaats van stressvol zijn hier een paar simpele oplossingen om het plezier te vergroten en wat stress weg te nemen.

Houd het klein.

Nodig niet meer mensen uit dan aan tafel kunnen – tenzij je een cocktail feestje geeft en je alleen borrelhapjes serveert of een thema hebt (waarbij bijvoorbeeld iedereen op grote zitzakken op de grond kan zitten met een buffet in het midden).

Houd het menu simpel.

Kies één of twee van je favoriete recepten uit en zorg ervoor dat de rest makkelijk te bereiden is. Het is het beste om eerst het hoofdgerecht uit te kiezen en daarna pas de rest er omheen te plannen. Als iedereen graag met zijn of haar recepten wil opscheppen, zou je zelfs kunnen vragen of een van de gasten het voorgerecht zou willen maken bijvoorbeeld.

Bestel je gratis doseersysteem!

Bestel je gratis doseersysteem!

Slechts één bestelling per jaar. Gelieve een leveringstermijn van 6 weken in acht te nemen.

Geselecteerd proefmonster
Kies dit proefmonster niet
Proefmonster al besteld

Roep hulptroepen in.

Trommel de kinderen en je partner op en beslis wie verantwoordelijk is voor wat. Denk hierbij aan het dekken van de tafel, schoonmaken, decoreren en zelfs het kiezen van de muziek. Als je ze voor bepaalde taken geschikt vindt, willen ze je vast helpen. Je zou ze zelfs kunnen motiveren door een vriend of vriendin van hen aan de gastenlijst toe te voegen.

Meteen schoonmaken.

Houdt een kom bij de hand voor de etensresten – dit kan uitstapjes naar de vuilnisbak verminderen. Zorg daarnaast ervoor dat je een reserve afwasbak hebt met water zodat je makkelijk glazen en borden erin kan doen om te weken, waardoor de vaat makkelijker gaat. Doe de afwas meteen na de viering, zodat vlekken nog makkelijk te verwijderen zijn. Wanneer je je op het eind uitgeput voelt en je met je voeten omhoog zit, zal de vaatwasser de laatste resten van het feestje schoonmaken.

Opvolging.

Maak creatieve goodiebags als afscheidscadeau. Bel je gasten de volgende dag en bespreek of ze zichzelf hebben vermaakt. Vraag om feedback en tips. Geniet van de complimenten, maar luister ook aandachtig naar de aandachtspunten.

Tip van Ariel:

Maak je tenslotte geen zorgen over de tijd die je nog nodig hebt om de was te doen. Met Ariel zal je je al snel realiseren dat je je geen zorgen hoeft te maken over de hoeveelheid was en hoe vuil die was is. Keer ze binnenste buiten en laat Ariel het werk doen.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Tientallen tips voor een schonere was!
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279