Een kind kan de was doen: 10 gouden regels

Een kind kan de was doen: 10 gouden regels

Met deze nieuwe gouden regels word je was goed schoon, blijven je kleren mooi en verspil je geen water en energie. Een kind kan de was doen!


Tip 1
Sorteer witte en bonte was. Dit is DE gouden regel voor een geslaagde was! Het is zo gebeurd en voorkomt dat je witte hemdje grauw wordt – of een heel andere kleur krijgt!

Tip 2
Was nieuwe kledingstukken apart. Nieuwe bonte was moet je, zeker de eerste keer, apart wassen.

Tip 3wassen
Gebruik het juiste wasmiddel. Voor een beter resultaat bij je witte was moet je geregeld een wasmiddel gebruiken dat een bleekmiddel bevat. Maar dan wel een bleekmiddel op basis van zuurstof, zoals dat bijvoorbeeld aanwezig is in Ariel. Deze moderne bleekmiddelen maken de weefsels witter en helpen hardnekkige vlekken eenvoudiger verwijderen. Ze zetten vuil om in losse deeltjes, die door het wasmiddel gemakkelijker losgeweekt en uiteindelijk met het sop afgepompt kunnen worden. Bij donkere kleuren en bonte was mag je géén bleekmiddel gebruiken, maar een wasmiddel dat speciaal voor die kleuren is ontwikkeld.

Tip 4
Laad je wasmachine niet te vol. Het is heel verleidelijk om zo veel mogelijk kledingstukken in de wasmachine te proppen, maar het heeft helemaal geen zin! Als er niet genoeg plaats in je machine is, kan de kleding namelijk onvoldoende bewegen. Ook heeft het water niet genoeg ruimte om het vuil op te nemen en het vervolgens goed uit te spoelen. Vul daarom de wasmachine zonder de kleding samen te drukken. Als je dan makkelijk een hand tussen het wasgoed en de trommel kunt steken, heb je je machine goed gevuld.

Tip 5
Keer je wasgoed binnenstebuiten. Draai je textiel binnenstebuiten voor het wassen! Zo blijft de kant, die je bij het dragen ziet, langer mooi.

Bestel je gratis doseersysteem!

Bestel je gratis doseersysteem!

Slechts één bestelling per jaar. Gelieve een leveringstermijn van 6 weken in acht te nemen.

Geselecteerd proefmonster
Kies dit proefmonster niet
Proefmonster al besteld

Tip 6
WassenLet op de dosering. Teveel wasmiddel gebruiken heeft geen zin. Maar te weinig wasmiddel geeft weer niet het gewenste resultaat. De juiste dosering hangt af van de graad van vervuiling van het wasgoed en de hardheid van het water. Volg de instructies op de verpakking. De hoeveelheden op de verpakking zijn berekend voor het beste resultaat, zonder dat je teveel wasmiddel hoeft te gebruiken. Dat is goed voor het milieu en voor je portemonnee… Het gebruik van Ariel 3in1 PODS is een aanrader. Bovendien is het makkelijk te gebruiken: Plaats de pod achter in de trommel voordat je de was in de machine doet, voeg daarna je kleding toe en was op de normale temperatuur.

Tip 7
Lees het onderhoudsetiket! Die blouse die je zo mooi vindt, verliest haar model als je haar te warm of met het verkeerde programma wast. Bij het wassen is het belangrijk de machine te vullen met Wassenkledingstukken die:
- op dezelfde temperatuur gewassen moeten worden;
- de wasbewegingen van de machine op dezelfde manier verdragen.
Als dit niet het geval is, selecteer dan de laagst aanbevolen wastemperatuur en het minst belastende programma.

Tip 8
Behandel vlekken voor. Als er een keer een ongelukje gebeurt, reageer dan zo snel mogelijk. Afspoelen onder koud water helpt om het meeste vuil weg te spoelen. Ingedroogde vlekken kun je het beste voorbehandelen.

Tip 9
Let na het wassen op! Kijk uit hoe je natte was weghangt: knijpers kunnen lelijke deukjes achterlaten in kwetsbare stof. Leg delicate kledingstukken te drogen. wassen

Tip 10
Houd bij de aankoop al rekening met het wassen. Je kunt onplezierige verrassingen bij het onderhoud van je kleding voorkomen door bij aankoop van je kleding goed te letten op het onderhoudsetiket. Zo weet je meteen of handwas of een speciale behandeling nodig is. Meer tips en adviezen? Kijk op www.ariel.nl.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

smiayum

smiayum

gemeld

werkt ecy en super makkelijk

  • melden
Tientallen tips voor een schonere was!
Dolenthousiaste Swiffer Ambassadeur en vrienden!

Dolenthousiaste Swiffer Ambassadeur en vrienden!

"

Iedereen die een sample heeft gekregen is net zoals ik erg enthousiast! 'Makkelijke manier van stoffen', 'je komt overal makkelijk bij' en 'het stof blijft goed in de Swiffer zitten', zijn een aantal reacties die ik kreeg. Erg leuk!

"

Door Ambassadeur
Margriet35

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279