Tips om vlekken uit je zomerkleding te verwijderen

Tips om vlekken uit je zomerkleding te verwijderen

De zomer brengt zo zijn eigen vlekken en vuile was met zich mee. Van grasvlekken en rode bessen tot chloor uit het zwembad, met deze tips houd jij de kleding van je gezin zo goed als nieuw!


Daar is de zomer… en ook… de grasvlekken, vlekjes van rood fruit, chloor uit het zwembad… Met deze tips houd jij de kleding van je gezin zo goed als nieuw!

Onze handige gids met tips voor een snelle en efficiënte wasdag is natuurlijk niet compleet zonder extra tips voor al die typische, uiterst lastige zomervlekken.

Al die zomerse activiteiten en het warme weer zijn heerlijk maar niet altijd even fijn voor de garderobe van je gezin. Zwempakken, handdoeken en zomertextiel zoals linnen vragen allemaal om speciale aandacht zodat ze jaar na jaar mooi blijven.

Dagje uit
De zon is er eindelijk! Tijd dus voor een picknick. Ga goed voorbereid op stap en neem een vlekverwijderaar mee zodat je direct op knoeipartijen en vlekken kunt reageren. Zo voorkom je permanente schade aan kleding.

TIP: Neem plastic tassen mee als je op reis gaat - hersluitbare zakken helpen ervoor zorgen dat vlekken niet afgeven op andere kledingstukken. En als je terugkomt van het strand zijn ze ideaal om natte handdoeken apart te houden van de rest van de inhoud van je strandtas.

Zwemkleding en handdoeken
Als je zwemkleding als nieuw wilt houden, zorg er dan voor dat je al het chloor er goed uit spoelt. Chloor beschadigt textiel en de geur kan in kleding blijven hangen. Na ieder gebruik spoel je de zwemkleding van het gezin uit in koud water en hang je het uit om te drogen.

Bestel je gratis doseersysteem!

Bestel je gratis doseersysteem!

Slechts één bestelling per jaar. Gelieve een leveringstermijn van 6 weken in acht te nemen.

Geselecteerd proefmonster
Kies dit proefmonster niet
Proefmonster al besteld

Badlakens worden veel gebruikt tijdens de zomermaanden. Hang ze na het wassen uit om te drogen. Probeer ook Ariel 3in1 - hiermee blijven je badlakens nog langer fris.

Basiskennis
We kennen allemaal de basis als het op wasjes aankomt (lees onze wasgids als je het niet meer zeker weet!). Maar bij deze nog enkele handige tips om de berg was onder controle te houden.

  • Wees selectief over wat er gewassen moet worden en houd bij hoe lang gezinsleden kleding eigenlijk dragen. Als ze iets maar een paar uurtjes aan hebben gehad hoeft het niet gewassen te worden, deze stukken kunnen prima een tweede keer gedragen worden. Zo bespaar je energie. Met de Ariel 3in1 PODS krijg je een schitterend schoon resultaat en langdurige frisheid!
  • Zomerse zweetplekken kunnen echt lastig te verwijderen zijn - dep de vlekken met wasmiddel en laat een half uurtje inweken voordat je ze in de was doet.
  • Door de warmte kunnen vlekken nog erger in de stof dringen. Zorg er dus voor dat vlekken volledig weg zijn voordat je kleding in de droger doet.

 

Lees altijd het wasvoorschrift! Als je weet hoe je het beste voor je kleding kunt zorgen, zal deze langer meegaan.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

DeElro

DeElro

gemeld

Hoe krijg ik bellenblaas vlekken uit minder kleding?

  • melden
DeElro

DeElro

gemeld

Hoe krijg ik bellenblaas vlekken uit minder kleding?

  • melden
Tientallen tips voor een schonere was!
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279