Tips voor zomerse tuinfeestjes

Tips voor zomerse tuinfeestjes

Als het mooi weer is, kun je de hele dag tuinfeestjes geven. Van het ontbijt tot BBQ of buitenbiosfeestje. Maak van elk zonnig moment een feestje.


Feestelijke accessoires

Een vrolijk tafelzeil of tafelkleed maakt de tafel in een klap feestelijk. Kun je een beetje overweg met een naaimachine? Maak dan zelf een tafelkleed: koop een stuk vrolijke stof (tip: aardbeienprint), zoom de randen om en klaar ben je! Heb je geen naaimachine of 2 linkerhanden? Geen probleem. Met wat strijkband leg je overal een zoom in. Pimp vervolgens jouw tuintafel met feestelijke én praktische accessoires. We geven je voor elk tafelmoment een suggestie:

 

Ontbijt: serveer de gekookte eitje eens op deze vrolijke eierkussentje. Zeg maar een fat boy voor eieren.

 

Lunch: de warme broodjes zien er nog lekkerder uit in dit zomerse broodmandje.

 

Tea time: vrolijke pastelkleurige kopjes voor liefhebbers van koffie en thee. En met deze vrolijke gebaksvorkjes wordt taart eten nog feestelijker.

 

Borrel en diner: tijdens een feestje staan hapjes een tijdje op tafel. Met deze handige food cooler hoef je je geen zorgen te maken dat eten te lang op tafel staat. Ideaal voor (nog ongebakken) BBQ vlees, salades, kaas, hapjes, taart en sushi.

 

Party time: serveer bronwater, vruchtensap, cocktails of witte wijn in deze feestelijk gekleurde glazen van Pols Potten. Wat een prachtige bloemtakdecoraties!

Zomerse snacks

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Verras jouw gasten met zomerse en lichte hapjes. Maak bijvoorbeeld vegetarische BBQ spiesjes en serveer er een frisse watermeloensalade met feta en pijnboompitjes bij. Heb je zin in vlees? Maak dan geen meatloaf brood, maar kleine meat snacks oftewel mini meatloafs. Hartige hapjes in de vorm van een cupcake, jummie! Wil je iets gezonds? Dan maak je iedereen blij met bevroren groene druiven. Was de druiven, dep ze droog en doe ze in een vriezerdoosje (ten minste 3 uur van tevoren invriezen). Weetje: de structuur van druiven verandert door het invriezen. Hierdoor is elke druif eigenlijk een druivensorbet op zich. Een feestje voor (in) je mond!

Maak jouw eigen buitenbios

Kies een droge dag uit, want regen en apparatuur is geen goede combinatie. Wat heb je nodig?

1.  

Span een doek over een stuk gras of zet een partytentje neer om het extra knus te maken. Bedek het gras met een plaid en dikke kussens.
Tip: gebruik de kussens van de tuinstoelen.

2.  

Span een wit laken over een strakgespannen waslijn of touw of projecteer het beeld op jouw witte tuinmuur. Om een film op een groot scherm te projecteren heb je eigenlijk een projector nodig.
Tip: huur een beamer. Verplaats dan jouw tv en dvd-speler naar buiten (verlengsnoer) of nog simpeler, kijk een dvd op de laptop. Tip: huur of download een film via internet.

3.  

Hang een lampion op of steek een paar (antimuggen)kaarsen aan.
Tip: doe een muskietennet over jullie buitenbios.

Het WK is natuurlijk ook een ideaal moment voor een tuinfeestje. Lekker buiten eten en daarna samen voetbal kijken. Laat je inspireren door het artikel Alles in het teken van Oranje: oranje hapjes, drankjes, decoratietips én de oranje shopping tips.

Lees ook:
Zonnige drankjes
Tafeldektips voor een diner met een groot gezelschap

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279