Meer groen in huis

Meer groen in huis

Wil je je omringen met bloemen en planten, ook al heb je een appartement zonder veel buitenruimte? Geen probleem! Lekker in het leven selecteerde voor jou platensoorten die het goed doen in huis en op het balkon, plus een paar tips om ze goed te verzorgen.


Beginnen jouw groene vingers ook te kriebelen zodra het lente wordt? Wat is het geheim van gezonde planten? Let op hoeveel zon ze krijgen: sommige planten kunnen goed tegen direct zonlicht terwijl anderen het beter doen in koele schaduwplekjes. Let er ook op dat je ze niet teveel water geeft want anders kunnen de wortels gaan rotten.

In huis…

Pothos: met z’n grote, wit geaderde, groene bladen is dit een van de makkelijkste planten voor binnenshuis. Deze plant houdt van veel licht, matig water en eens per maand bijmesten met vloeibare plantenvoeding.

Kenzia: om te zorgen dat deze tropische plant uit de Palmae familie lang leeft, kan je hem best in een niet te ruime pot in de schaduw zetten. Deze plant moet elke 2 tot 3 jaar verpot worden en ongeveer een keer per week water krijgen. Let erop dat er geen water in de pot blijft staan en zorg dat de stam en stengels niet te nat worden, anders kunnen ze namelijk gaan rotten. Bijmesten van april tot oktober, ongeveer elke 20 dagen.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Coleus: erg decoratief met bladeren die verschillende kleuren kunnen aannemen, van geel tot fel rood en fuchsia. Deze plant heeft wel veel licht nodig, anders vervagen die mooie kleuren. Veel water geven en elke 20 dagen bijmesten.

…en op het balkon

Rhynchospermum: wordt ook wel ‘valse jasmijn’ genoemd, ook al is er botanisch gezien geen verband tussen de twee soorten. Erg sterk, vraagt weinig onderhoud en heeft in juni en juli prachtige bloemen. Staat graag op een licht plek en heeft veel water nodig tijdens de bloeiperiode, maar zorg wel dat er geen water blijft staan. Eens per maand bijmesten.

Anjer: elegant en makkelijk te kweken. Heeft volle zon en regelmatig water nodig. Groeit het beste indien regelmatig bij gemest wordt met kaliumrijke plantenvoeding.

Petunia: een beetje aandacht wordt beloond met overdadige bloemen, van halverwege de lente tot maar liefst het einde van de herfst. Deze plant heeft veel licht nodig, en elke 2-3 dagen water in het voorjaar en in de zomer nog vaker. Elke 15-20 dagen bijmesten met vloeibare plantenvoeding voor bloeiende planten.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Interieuradvies van pro’s
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279