Maak van jouw tuin een feesttuin

Maak van jouw tuin een feesttuin

Je hebt geen ‘groene vingers’ nodig om van jouw tuin (of balkon) een feesttuin te maken. Je komt al een heel eind met vrolijk gekleurde verf, stof, bloemen, accessoires en zomerse drankjes. Laat je inspireren door de tips van Lekker in het Leven!


Inspiratie opdoen
Weet je niet precies wat je wilt? Ga een paar uurtjes naar de bibliotheek of boekhandel en duik in de tuinboeken en magazines. Je kunt natuurlijk ook op het internet inspiratie opdoen. Bekijk welke kleuren, accessoires, tuinmeubelen, bloemen en planten jij mooi en feestelijk vindt. Verzamel al deze beelden en maak er een ‘tuin moodboard’ van! Tip: laat je ook inspireren door kookboeken over buiten eten en lange tafels!

Kleur, kleur en nog eens kleur
Bloemen geven een natuurlijke kleur aan je tuin, maar hoe kun je zelf meer kleur aanbrengen? Simpel, met verf! Kies bij de doe-het-zelf-winkel feestelijke kleuren buitenverf. Verf een muur, de schutting, een paar tegels of alleen het tuinbankje. Het is ook leuk om met (gekleurde) doeken te werken. Kaasdoek en linnen zijn heel erg sterk en dus zeer geschikt als zonnescherm. Een kleurrijk tafelkleed geeft jouw tuin direct dat feestelijke tintje. Zin om te loungen? Kies dan voor vrolijk gekleurde loungestoelen, grote kussens of bekleed je oude strandstoel met een vrolijke stof!

Bloemen, stoffen en verlichting
Koop een paar grote bloembakken en vul deze met viooltjes, cyclamen, hortensia’s of ander gekleurde plantjes. Zet ook eens een vaasje (zelf geplukte) bloemen op de tuintafel. Je kunt zelf hele leuke stoffen tuinspulletjes maken. Denk aan kussenhoesjes of een groot geblokt tafelkleed. En wat dacht je van een gemakkelijke magazineopberger die je aan jouw tuinstoel op kunt hangen? s ‘Avonds maken kaarsen, lampionnetjes of zachte tuinverlichting jouw tuin nog gezelliger.
Tip: wil je nog meer sfeer, koop dan tuinfakkels of een vuurkorf.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Feestelijke drankjes
Bij een feestelijke tuin horen vrolijke glazen en een mooie waterkaraf. Vul de karaf met (bron)water, ijsthee of limonade en doe er schijfjes sinaasappel, limoen of kiwi in. Dit geeft het meteen een tropisch tintje! Vul een wijnkoeler met ijsblokjes en zet witte wijn, rosé, witbier of bubbeltjes koud. Jouw feesttuin is klaar voor een gezellig tuinfeestje met een heleboel vrienden (en BBQ)!

Heb jij tips voor een feestelijke tuin? Plaats deze dan op het forum van Lekker in het Leven.
En lees ook hoe je het in huis gemakkelijk nog sfeervoller kunt maken!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279