Krokussen

Krokussen

Hou jij ook zo van die eerste krokus die in februari zijn gekleurde kopje boven het gras uitsteekt? Een klein cadeautje: een beetje lentegevoel, terwijl het nog winter is. En het is mooi meegenomen dat deze paarse, gele en witte bloemen je tuin meteen een beetje kleur geven!


Dol op licht
De krokus is een winterharde vaste plant met delicate kelkvormige bloemen in  geel, wit, paars en lavendel. Er zijn ook veel tweekleurige bloemen. Wist je dat de bloemen open gaan als de zon schijnt of wanneer er veel licht is? En bij donker weer en na zonsondergang sluiten ze weer.

Bloeitijd en saffraan
De krokusbolletjes moet je al tussen september en december poten. De meeste krokussen bloeien in februari en maart, maar er zijn ook een paar soorten die in de herfst bloeien, bijvoorbeeld de saffraankrokus. En ja, van deze krokus komt de specerij saffraan! Deze specerij (de kleine rode draadjes) is afkomstig van de gedroogde meeldraden van deze krokus. Met saffraan worden gerechten geel gekleurd, zoals bijvoorbeeld gele rijst en de Indiase curries.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

BN-er krokussen
Het ultieme bloemenfestijn vind je natuurlijk op de Keukenhof, inmiddels wereldberoemd om de ongeëvenaarde bloemenpracht. De bloemen die je hier vindt hebben soms wel erg herkenbare namen. Kom jij de blauw-witte “Prins Claus” of de witte “Ard Schenk” tegen?   

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279