Fleurige ideeën

Fleurige ideeën

Sommige bloemen en vazen zijn voor elkaar gemaakt; heel het huis fleurt op van een mooi boeket op tafel. Voor de kunst van het combineren en het vinden van de perfecte balans geven we je enkele tips. Een mini-cursus bloemschikken voor beginners.


Groene rozen

De volle vormen en theatrale allure van de echeveria combineren prachtig met artisjokken. Voeg daar nog een beetje contrast aan toe door ze bijvoorbeeld tentoon te stellen op een wit, elegant taartplateau.

Verse pracht

Zet enkele fresia’s in handgeblazen glazen vaasjes voor een elegante combinatie. Met een spiegeltje als onderzetter verdubbel je het glamour gehalte.

Nesteldrang

Vogelmelk of ornithogalum kan best eventjes zonder water en de gedraaide stelen zijn behoorlijk flexibel, ze zijn dus erg geschikt om in een glazen bokaal te zetten.

Botanische schoonheid

Een nonchalante verzameling dunne, witte keramische vaasjes accentueer je met bloemen uit de tuin: oerprei (allium ampeloprasum), leeuwenbek (antirrhinum majus) en klaproos (paeoniflorum) zorgen voor een subtiele maar krachtige schikking.

Lange benen

Een adembenemende vorm; prei (allium porrum) hoort bij de uienfamilie maar de stelen zijn prachtig om in een vaas te zetten. Hun lange, slanke vorm vraagt om lange slanke vazen voor een maximale impact.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

De troffee

Wees creatief en zet je leeuwenbekjes eens in een wel heel originele vaas: ze staan super in een ongebruikte trofee.

Op een voetstuk

Voor een rond bloemstuk met zilveren kaapse brunia, vogelmelk (ornithogalum) en artisjokken heb je meer dan zomaar een bijpassende vaas nodig. In deze vaas met zilveren voetstuk krijgt het de schijnwerpers die het verdient.

Gewoon water toevoegen

Met een enkele hortensia (hydrangea arborescens ‘Annabelle’) kan je allerlei prachtige creaties maken, maar je kunt hem ook gewoon in een simpele viskom leggen, laten drijven en… wauw!

Dubbel zien

Met zijn ranke schutbladeren komt de gladiool het best tot zijn recht in een hoge heldere vaas - verdubbel het effect door twee dezelfde combinaties naast elkaar te zetten en zorg voor een verrassend effect door een of twee stelen op hun kop in de vaas te doen!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

annwimm

annwimm

gemeld

leuk om te zien dat je elke vaas voor een andere bloem kunt gebruiken dus er is weer veel te combineren

  • melden
katrina

katrina

gemeld

Wat een ontzettend leuke tips met die bloemen. Vooral die freesia's in glazen. Eigenlijk zijn het mijn lievelingsbloemen, maar door het oubollige imago kocht ik ze nooit meer. Nu kan ik weer helemaal los!

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Swiffer Vloerreiniger: favoriet van Ambassadeur.

Swiffer Vloerreiniger: favoriet van Ambassadeur.

"

Echt enthousiast over Swiffer! De Vloerreiniger is een uitkomst! Ideaal voor onder bed, de bank en de trap! Dat is een plek waar elke dag weer haar, vuil en stof ligt en ik altijd zat te klungelen met de kruimelzuiger. Vloerreiniger is mijn favoriet!

"

Door Ambassadeur
Melanie2015