Eerst zaaien in zaaibakken

Eerst zaaien in zaaibakken

De lente komt eraan! Tijd om te bedenken wat je met je tuin wilt doen dit voorjaar. Wat dacht je van een weelderige bloementuin? Met deze tips staat jouw tuin deze lente vol met prachtige bloemen.


Sommige zaden doen het beter als je ze eerst in bakken zaait voordat je ze naar je bloemenperk verplant. In dat geval heb je schone zaaibakken, de juiste potgrond en zaden nodig. Deze bloemen zijn erg geschikt om zelf te zaaien.

1. Zorg dat je zaaibak goed schoon is en vul tot de rand met potgrond.
2. Druk de grond met je hand aan tot ongeveer 1cm onder de rand en maak vochtig met voldoende water met de gieter of tuinslang met een fijne sproeikop.
3. Trek met je vinger of een stokje lijnen in de aarde.
4. Zaai de zaden in de rijen; grotere zaden zoals zonnebloemen en zinnia’s kan je beter een voor een planten.
5. Bedek de zaadjes met een dun laagje zaai- en stekgrond. Geef ze water met de gieter of tuinslang met een fijne sproeikop. Zet ze op een koele plaats. Houd de zaadjes vochtig tot ze uit beginnen te komen.
Tip Gebruik speciale potaarde om te zaaien omdat dit vocht beter vasthoudt en de groei bevordert. Let op dat je fijne zaadjes zoals klaprozen en ridderspoor niet te dicht bij elkaar zaait.
6. Zodra je zaailingen ongeveer 5cm hoog zijn, of al een paar blaadjes hebben, verpot je ze naar individuele zaaibakken zodat iedere zaailing de ruimte heeft om te groeien. Maak de grond wat vochtig voordat je dit doet en til de zaailingen voorzichtig uit de grond om hun wortels niet te beschadigen. Zodra ze tot gezonde jonge planten zijn uitgegroeid is het tijd om ze buiten te planten. Geef ze regelmatig water en je hebt twee tot drie maanden lang een prachtige bloemenweelde om van te genieten.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Sommige bloemen kan je direct in volle grond zaaien.

Zaden bewaren
• Heb je zaadjes over? Sluit het pakje of zakje dan voorzichtig en bewaar het op een koel, droog plekje. Kijk eerst goed naar de houdbaarheidsdatum en zorg dat je de zaden voor die tijd wel gebruikt.
• Als je bloemen uitgebloeid zijn en zaden hebben gekregen, kan je de zaden verzamelen en op een koele, droge plaats bewaren in papieren zakjes (beter niet in plastic zakjes).
Tip Koop niet teveel zaden tegelijk. Begin klein en zaai meer als je succes hebt geboekt. En maak je geen zorgen als het niet meteen lukt - volgende keer beter!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Swiffer Vloerreiniger: favoriet van Ambassadeur.

Swiffer Vloerreiniger: favoriet van Ambassadeur.

"

Echt enthousiast over Swiffer! De Vloerreiniger is een uitkomst! Ideaal voor onder bed, de bank en de trap! Dat is een plek waar elke dag weer haar, vuil en stof ligt en ik altijd zat te klungelen met de kruimelzuiger. Vloerreiniger is mijn favoriet!

"

Door Ambassadeur
Melanie2015