De tuin in de winter

De tuin in de winter

De winter komt eraan, dus het is cruciaal om je tuin op de komende kou voor te bereiden. En wil je straks in de lente fleurige bloemen? Dan is dit het seizoen om je bloembollen te planten. Lekker in het Leven geeft je een stappenplan waarmee je je tuin winterklaar maakt.


De tuin in de winter

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid
Stap 1
Bescherm je kwetsbare planten (zoals dahlia’s) tegen de wind. Planten die niet wintervast zijn, zoals sierplanten en citrusplanten, zet je binnen.

Stap 2
Om je tuin in de lente in kleur te zetten, kun je nu het beste bloembollen planten. Voor het beste resultaat moet de grond goed doorlucht zijn en kies je een stukje grond dat geen water vasthoudt. Indien nodig kun je wat grind rond en onder de bloembollen doen. Voor een speels effect, kun je de bloemballen natuurlijk ook in een bloembak doen. Maak daar dan eerst een bodempje in van grind. Dit absorbeert het teveel aan vocht. Bedek het grind met tuinaarde waar je voor bijkomende afwatering wat zand doorheen mengt, en voeg er vervolgens wat meststof aan toe.

Steek de bloembollen halverwege pothoogte, met minstens twee centimeters tussen de bollen. Overdek alles met een dun kiezellaagje en zet de bloembak op je balkon. In het voorjaar staat alles in kleur en bloei!

Stap 3
Struiken, heidegewassen, rododendrons en camelia’s zorgen voor variatie in je tuin. Zorg ervoor dat je ze plant vóórdat het begint te vriezen.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279