Bloemen zaaien in een perk

Bloemen zaaien in een perk

De lente komt eraan! Tijd om te bedenken wat je met je tuin wilt doen dit voorjaar. Wat dacht je van een weelderige bloementuin? Met deze tips staat jouw tuin deze lente vol met prachtige bloemen.


Bloemen zaaien in een perk
Veel zaden kan je rechtstreeks zaaien op de plek waar je je bloemperk wilt hebben. Zolang je maar let op juiste plaats, kunstmest en compost. Deze bloemen zijn erg geschikt om zelf te zaaien.

1. Maak de aarde klaar voor het zaaien. Verwijder onkruid en stenen en, als je lang niet hebt gecomposteerd, voed je de grond met compost en een paar handjes kunstmest. Schep de aarde goed om met een schop.
2. Hark de aarde zodat een egale ondergrond ontstaat en druk het lichtjes aan met je voeten om de grond wat compacter te maken; op deze manier druk je de lucht er uit en voorkom je dat de grond in elkaar zakt nadat je hebt gezaaid. Met de hark werk je nu het bovenste laagje weer lichtjes los.
3. Wil je verschillende soorten bloemen samen in hetzelfde bloembed planten? Dan kan je de verschillende gedeelten aflijnen met rivierzand (te koop bij het tuincentrum). Als je liever een wat meer nonchalante, romantische bloementuin wilt, kan je deze stap overslaan. Er bestaan ook pakjes gemengd zaad, voor een kleurrijk en fleurig bloembed.
4. Trek rechte lijnen in de grond met een stok en zaai hier je bloemen in. Op deze manier is het straks makkelijker om te zien wat opkomende bloemen zijn en wat onkruid. Strooi ze niet te dicht op elkaar maar zaai meer dan je denkt nodig te hebben. Je kunt later altijd nog zaailingen verplanten als ze te dicht op elkaar staan.
5. Bedek de zaadjes voorzichtig met aarde.
6. Geef ze goed water met de gieter of tuinslang met een fijne sproeikop en houd de aarde vochtig tot de zaadjes uit beginnen te komen.

Tips
• Draag tuinhandschoenen.
• Als de hond of kat graag in je bloembed ligt, scherm het dan af met een gaas, hek of andere barrière.
• Een vogelnet houdt vogels uit de buurt die dol zijn op zaadjes. Zodra de zaadjes uit zijn gekomen, kan je dit weer weghalen.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Sommige bloemen kan je beter eerst in zaaibakken zaaien.

Zaden bewaren
• Heb je zaadjes over? Sluit het pakje of zakje dan voorzichtig en bewaar het op een koel, droog plekje. Kijk eerst goed naar de houdbaarheidsdatum en zorg dat je de zaden voor die tijd gebruikt.
• Als je bloemen uitgebloeid zijn en zaden hebben gekregen, kan je de zaden verzamelen en op een koele, droge plaats bewaren in papieren zakjes (beter niet in plastic zakjes).
Tip Koop niet teveel zaden tegelijk. Begin klein en zaai meer als je succes hebt geboekt. En maak je geen zorgen als het niet meteen lukt - volgende keer beter!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Swiffer Vloerreiniger: favoriet van Ambassadeur.

Swiffer Vloerreiniger: favoriet van Ambassadeur.

"

Echt enthousiast over Swiffer! De Vloerreiniger is een uitkomst! Ideaal voor onder bed, de bank en de trap! Dat is een plek waar elke dag weer haar, vuil en stof ligt en ik altijd zat te klungelen met de kruimelzuiger. Vloerreiniger is mijn favoriet!

"

Door Ambassadeur
Melanie2015