7 ideeën voor goedkoop onderhoud van je tuin

Thuis
27/04/2021
Een schitterende tuin zonder al je geld eraan uit te geven? Dat is kinderspel met enkele eenvoudige tips voor het onderhoud van je tuin!

Idee 1 voor zuinig tuinieren: schitterende kleuren

Graaf je bloemplanten en struiken voorzichtig uit en verplant ze in kleine groepjes, per kleur. Zodra je tuin weer in bloei staat, zal hij eruitzien als een echt schilderij!

Idee 2 voor zuinig tuinieren: verzorg de tuinpaden

Als je al een tuinlaantje hebt aangelegd, geef je het extra aandacht door de randen goed te verzorgen en netjes te houden. Verwijder al het mos en wied het onkruid dat tussen de tegels groeit. Je kunt ook grote stenen gebruiken om een pad aan te leggen of om de grasvelden te scheiden van de bloemperken. Als je kleren van al dat tuinieren vuil zijn geworden en besmeurd met aarde of grasvlekken, hoef je je niet ongerust te maken: een wasbeurt met Ariel 3in1 PODS en ze zijn weer helemaal schoon!

Idee 3 voor zuinig tuinieren: recycle oud gereedschap

Heb je oude, verroeste harken, spaden of spitvorken die je hebt afgeschreven? Zet ze dan in de tuin op een plek waar je klimplanten zich er omheen kunnen slingeren. Heb je een oude kruiwagen? Gebruik hem als gigantische bloempot! Op dezelfde manier kun je een oude gieter of emmer recyclen door hem te vullen met potaarde en er allerlei bloemsoorten in te planten.

Idee 4 voor zuinig tuinieren: mooie muren

Als de buitenmuren van je huis opgefrist moeten worden, maar je hebt geen verf in huis, hang dan een parelgordijn op aan de muur. Met vrolijke kleuren krijg je een subliem effect!

Idee 5 voor zuinig tuinieren: een opgeruimde tuin

Laat je tuinaccessoires, oud speelgoed of gereedschap niet rondslingeren in de tuin. Berg alles netjes op in de garage of het tuinhuisje, zodat je tuin er altijd uitnodigend uitziet. Een opgeruimde tuin ziet er ook veel mooier en ruimer uit.

Idee 6 voor zuinig tuinieren: wissel planten uit

Om wat diversiteit aan te brengen in je bloemperken, ruil je planten en scheuten uit met buren en vrienden. Dat is een goede manier om je tuin op te frissen zonder er fortuinen aan uit te geven!

Idee 7 voor zuinig tuinieren: slimme accessoires

Er zijn veel manieren om je tuin voor weinig geld op te smukken! Spreek je verbeelding aan en gebruik originele potten of maak kunstbloemen met gerecyclede materialen. Als je houdt van lichtjes in de tuin, ontdek dan hoe je zelf sfeervolle tuinlantaarns kunt maken.

En jij, wat zijn jouw tips voor zuinig tuinieren?