Wat zijn de gevolgen van kalkaanslag?

Thuis
2/10/2018
Kalkaanslag is eenvoudig te herkennen aan de witte waas die het achterlaat op de kranen in je keuken en badkamer. Maar ken je ook de nadelen ?

Het gehalte aan kalk in water hangt samen met de geologische samenstelling van de grond. Het is belangrijk om meer te weten over kalkaanslag en welke gevolgen het kan hebben. Maar het is net zo belangrijk om te weten hoe je kalkaanslag eenvoudig en langdurig kunt verwijderen.

We hebben wat tips en oplossingen voor je op een rijtje gezet!

  • Kalkaanslag in huis. Kalkaanslag heeft nadelige gevolgen. Vooral voor je huis. Het kan de algemene indruk van je huis echt nadelig beïnvloeden.
   De gevolgen van deze vijand zijn:
   - Verstopping en oxidatie van leidingen
   - Kalksporen op kranen in het hele huis
   - Troebel laagje op allerlei oppervlakken in huis, waaronder zilver en glas
   - Problemen met de wasmachine
   - Grotere hoeveelheid schoonmaakproducten nodig
   - Kortere levensduur van elektrische apparaten

 

 • Kalkaanslag en gezondheid.

  Je hebt jezelf vast wel eens afgevraagd of het drinken van kalkhoudend water slecht is voor je gezondheid. Het antwoord is 'nee'! Dit zijn de feiten: in kleine hoeveelheden heeft kalk geen negatieve gevolgen voor je gezondheid. Integendeel: de meeste merken mineraalwater in de winkel bevatten meerdere mineralen zoals magnesium en calcium die goed zijn voor je lichaam. Over het algemeen bevat bronwater de juiste verhouding aan deze mineralen om ons te helpen gezond te blijven!
  Kalk heeft echter wel een uitdrogend effect op je huid. Als je dus in een gebied woont met hard water, gebruik dan regelmatig een goede hand- en bodycrème.
 • Zo verwijder je kalkaanslag Al deze ongemakken zijn zeer hardnekkig en je kunt ze niet zo een, twee, drie laten verdwijnen. Als je deze problemen op wil lossen, kun je beter een product kiezen dat kalkaanslag verwijdert en tegelijkertijd je oppervlakken beschermt. Een speciaal product dus. Wij raden de kalkverwijderaar van Antikal aan - jouw bondgenoot in de strijd tegen kalkaanslag: het verwijdert niet alleen moeiteloos kalkaanslag, maar beschermt daarnaast je oppervlakken drie keer langer dan alle andere kalkverwijderaars, waardoor je badkamer glanst als nooit tevoren!

Nu je op de hoogte bent van alle positieve en negatieve kanten van kalkaanslag, kun je jezelf gerust een expert noemen!