Tips om je woonkamer schoon te maken

Thuis
27/04/2021
Stof afnemen met een plumeau lijkt dan wel elegant, maar de technologie heeft ondertussen sterk verbeterde schoonmaakmiddelen ontwikkeld om van je huis een schonere en gezondere plek te maken. Gebruik de volgende tips om je woonkamer efficiënt schoon te maken!

Het stof van elke dag

Een woonkamer is zelden minimalistisch. Er staan comfortabele meubelen, decoratie en veel zaken die met ontspanning te maken hebben, zoals boeken en een televisie. Stof heeft de neiging zich op al deze zaken te verzamelen en wordt soms zelfs aangetrokken door de statische elektriciteit, vooral bij elektronica.
Swiffer® Dusters zijn erg handig om te voorkomen dat stof zich ophoopt. Leg een pakje op een plank of achter een kussen, zodat je stof kunt verwijderen voordat het zich ophoopt. De duizenden donzige vezels zijn licht behandeld met een Dust Lock Adhesive coating om het stof vast te houden dat plumeaus of katoenen stofdoeken gewoon verder verspreiden. Je krijgt een fantastisch resultaat op elk meubeloppervlak. En niet alleen daar, maar ook in de lastige hoekjes, omdat de zachte vezels zich aanpassen aan elk moeilijk bereikbaar hoekje. Je kunt er ook je echte planten en kunstplanten mee afstoffen en het is veilig voor elektronica* (zie onze schoonmaaktips voor elektronica).
*alleen op afgekoelde oppervlakken

Hoge, stoffige plekjes

Aangezien je geen giraffe bent, stel je het afstoffen van de hogere plekken vaak uit. Toch stoort dat spinnenweb daar in de hoek je elke keer als je erlangs komt, nietwaar? Verwijder het met de Swiffer® Dusters XXL met uitschuifbare steel die tot 90 cm kan worden uitgeschoven.  Je kunt de steel draaien en vastzetten in vier verschillende posities, zodat je echt overal bij kunt. Het is perfect voor moeilijk bereikbare plekjes en voorwerpen zoals ventilatoren, ventilatieroosters bovenaan in de muur, kroonlijsten en ja hoor, ook het spinnenweb daarboven. Weg ermee.

Verzorging van hardhouten vloeren

De stevige droge doekjes van Swiffer® zijn 50% efficiënter in het opnemen van stof dan een traditionele bezem. Ze zijn doordrenkt met bijenwas om het houtoppervlak te beschermen en zijn glans te herstellen. Je kunt ook het vochtige doekje gebruiken om vuil op te lossen. Het dikke doekje dat de vuildeeltjes vasthoudt, reinigt beter dan een dweil en is handiger omdat je er geen emmer bij nodig hebt.