Tips om je badkamer schoon te maken

Thuis
27/04/2021
De badkamer zou de meest knusse en schone ruimte van je hele huis moeten zijn. Een zuivere atmosfeer helpt je om te ontspannen in bad of onder een lekker hete douche en geeft je energie voor de nieuwe dag. Zo houd je je badkamer gemakkelijk schoon.

Snelle dagelijkse schoonmaak

Houd de dagelijkse schoonmaak eenvoudig door overbodige spullen rond de wasbak op te ruimen. Hang een tandenborstelhouder en een zeepdispenser aan de muur en installeer badkamerkastjes waar het stof niet in kan komen.
Om te vermijden dat haar en stof zich elke dag ophopen, bewaar je wat onmisbare schoonmaakmiddelen in de badkamer, zoals doekjes en een dweil. Met de systemen van Swiffer® kan je grondig poetsen zonder emmer. Denk hieraan als je de volgende keer extra bergruimte wilt creëren in je badkamer!
Tussen de wekelijkse schoonmaakdagen in veeg je fijne haren en ander vuil in één beweging op met een dik droog doekje behorend bij de Swiffer® Vloerreiniger. Je kunt ook afwisselen met het vochtige doekje om het vuil op te lossen of de wasbak in een oogwenk schoon te vegen.

Grondige wekelijkse schoonmaak

Door het vocht blijft stof kleven op de kastjes en na een hele week haar kammen, liggen er overal losse haren. Het is tijd voor de grondige wekelijkse schoonmaak van de badkamer.
Begin met de Swiffer® Dusters om het haar en stof dat je ziet liggen op kasten, lampen, decoratie of zelfs je parfumflesjes, te verwijderen.
Gebruik daarna een badkamerreiniger, in spray of in vloeibare vorm, afhankelijk van je schoonmaakgewoontes. Dit gebruik je op alle badkameroppervlakken, zoals het bad, de douche, de wasbak en het toilet.
Veeg de haren en de troep weg met een droog doekje van Swiffer®, dat al het stof opneemt en vasthoudt.
Eindig met een grondige schoonmaak van de hele badkamer met een middel dat vuil oplost.

Kalkaanslag aanpakken

Als je merkt dat je kranen minder glanzen, je douchewand minder transparant is en de tegels een kalkachtig uiterlijk krijgen, moet je de kalkaanslag te lijf gaan. Antikal biedt hiervoor een snelle en blijvende oplossing. Het lost kalkaanslag op en verwijdert het matte effect, zodat je badkamer weer glanzend schoon is. Een unieke glanstechnologie met polymeren houdt de vorming van kalkaanslag tegen. Het doet de waterdruppels letterlijk wegrollen, waardoor er minder kalkaanslag gevormd wordt. Het beschermt oppervlakken tegen schade en houdt ze langer glanzend en schoon.

Frisse lucht

Vind je het ook heerlijk als je badkamer fris en licht geparfumeerd ruikt? Breng wat frisse lucht binnen met Ambi Pur® Set & Refresh. Het biedt je 60 dagen frisse lucht zonder stroom of batterijen. Je kunt het gewoon ergens neerzetten en je hoeft er verder niet meer aan te denken. Het verspreidt langzaam zijn geurige oliën en verwijdert luchtjes veroorzaakt door een vochtige omgeving en andere ongewenste geurtjes.