Slimme tips voor een schitterend schone keuken

Thuis
2/10/2018
Houd je keuken schoon: slimme tips die de 'grote schoonmaak' makkelijk maken en je keuken dag in dag uit schitterend schoon helpen houden.

De makkelijkste manier om je keuken schoon te maken is hem schoon te houden! Lekker in het Leven heeft slimme tips voor je verzameld die de 'grote schoonmaak' aan het eind van de week een stuk lichter maken en je keuken dag in dag uit brandschoon helpen houden.

1. Eenvoudig je blender reinigen
Een blender reinigen is een van de vervelendste klusjes. Maar dat hoeft het niet te zijn. Zodra je je smoothie hebt geserveerd neem je de kan mee naar de gootsteen en voeg je een druppeltje Dreft toe met wat warm water. Zet de kan terug op de blender en laat 20 seconden draaien. Zo hoef je niet moeilijk te doen om met de afwasborstel in alle onmogelijke hoekjes te komen. Met Dreft's geconcentreerde formule volstaat één druppel al voor een schone blender in minder dan een minuut: laat de blender zijn eigen vuile werk opknappen!

2. Laat je vaatwasser jou helpen
Het lijkt overbodig om te zeggen maar als je een vaatwasser hebt, haal je meer uit je vaatwastablet als je eerst de voedselrestjes van borden schraapt voordat je de machine aanzet. Je hoeft hierbij je borden niet af te spoelen, dat scheelt ook weer water.
Jouw éne Dreft Platinum tablet is veel effectiever bij aangekoekte resten als het niet ook nog eens het vuil van de vorige vaat moet aanpakken. En je vaatwasser gaat hierdoor ook langer mee.

3. Weken doet wonderen
Soms hebben pannen gewoon echt eventjes tijd nodig om te weken. Als het om aangebakken resten gaat, kun je je afwasmiddel beter eerst het harde werk laten doen zodat jij niet hoeft te schrobben.
Om tijd te besparen kun je je pannen even laten weken terwijl je de rest van de vaat doet. Of laat ze tijdens het eten alvast weken. Jij kunt je tijd wel beter besteden dan staan wachten tot dat die aangekoekte randen van gisteren (hopelijk) losweken.
Dreft's superieure vetafbrekende formule zorgt dat zelfs de vuilste vaat snel klaar is. En Dreft Platinum helpt je vaatwasser om dat wat er overblijft probleemloos schoon te maken.

Ruim op terwijl je bezig bent
Het voelt wat onnatuurlijk: afwassen terwijl je nog staat te koken. Maar het bespaart tijd. Spoel je kookgerei af en zet het in de vaatwasser of gootsteen zodra je er klaar mee bent. Dit werkt stukken sneller. Als het tijd is voor de afwas heb je de klusjes die het meeste tijd kosten al gedaan. Voeg Dreft Platinum toe aan je vaatwasser en zet hem sneller aan het werk zodat jij meer tijd hebt voor leuke dingen!

4. Je afwasmachine: je geheime keukenheld
Het kan gebeuren dat je vaatwasser maar halfvol is. En tenzij je een eco-was gebruikt, verbruikt de afwasmachine bij iedere afwas net zoveel water. In plaats van al dat extra water te verspillen kun je de vaatwasser ook extra aan het werk zetten!
Moet de koelkast nodig eens schoongemaakt worden? Stop de schappen uit de koelkast mee in de vaatwasser, zo is de helft van het werk al klaar. Je kunt in de vaatwasser ook de gasringen van het fornuis en ovenrekken afwassen, zo wordt je fornuis of oven schoonmaken nog makkelijker! Zeker als je Dreft Platinum gebruikt.
Kijk welke kleine spullen nog meer in de vaatwasser kunnen. Wie weet bespaar je jezelf nog wat meer tijd en moeite!

5. Een blinkend aanrecht terwijl je bezig bent
Vlakke oppervlakken schoonmaken klinkt simpel maar kunnen behoorlijk lastig zijn als het om opgedroogde restjes saus gaat.
De makkelijkste manier om vlakke oppervlakken te reinigen, zelfs lastige dingen zoals je kookplaat, is om ze af te vegen terwijl je bezig bent. Door elke dag vijf minuten de tijd te nemen om alles meteen na het eten af te vegen, bespaar je jezelf de volgende dag een klus van een half uur.
Wist je dat je Dreft gewoon kunt gebruiken als oppervlakreiniger? Dus als je geen keukenreiniger bij de hand hebt dan volstaat een druppeltje Dreft op een schone, vochtige spons. Met dat ene druppeltje kun je moeiteloos je hele aanrecht reinigen.

Dit zijn natuurlijk maar een paar simpele en slimme tips om je keuken de hele week netjes en schoon te houden. Heb jij nog andere afwas- of schoonmaaktips? Laat het ons weten.