Schoonmaaktips - Ramen lappen zonder strepen

Thuis
8/08/2019
Je ramen lappen zonder vegen? Met deze was en schoonmaak tips en advies krijg je een kristalhelder resultaat zonder moeite.

De juiste producten

Je hebt niet veel nodig om je ramen goed te kunnen wassen, maar een kleine trekker is onontbeerlijk. Er zijn metalen modellen op de markt waarvan je de rubbers kan vervangen bij slijtage. Daarnaast zijn een emmer en een goede spons een aanrader. Er zijn speciale schoonmaakproducten voor ramen op de markt, maar een dopje afwasmiddel in een grote emmer doet het ook prima. Gebruik zeker niet teveel, want dit werkt streepvorming in de hand. Tot slot heb je enkele droge doeken of een goed (natuur)zeemvel nodig.

Je ramen wassen

ramen Verwijder vooraf het ergste vuil van je ramen met een gewone doek. Voor uitwerpselen van vogels kan je een krabbertje gebruiken. Let erop dat je geen krassen maakt op het glas. Doop je spons in de zeepoplossing en knijp het meeste water er weer uit. Zeep je ramen goed in. Vergeet de hoekjes en de randen van je kozijn niet.

Je ramen lappen

Neem dan je trekker en plaats hem loodrecht ten opzichte van je raamoppervlak. Maak je de goede gewoonte eigen om aan de binnenzijde van links naar rechts te werken en aan de buitenzijde van je ramen van boven naar beneden. Zo heb je steeds een idee van aan welke kant eventuele strepen zich bevinden. Veeg je aftrekker tussendoor droog aan een zeemvel. Controleer je trekker regelmatig op barstjes, scheurtjes en slijtage en vervang indien nodig. Een rubber die aan de hoekjes niet mooi recht is, zorgt voor een streperig resultaat. Neem je zeemvel en volg de contouren van het raam tot alle hoekjes en kantjes droog zijn. Na het wassen van je ramen kan je met een prop krantenpapier nog eens over je ramen wrijven, dit zorgt ervoor dat ze nog mooier gaan glanzen.