De badkamer poetsen is zo gebeurd met deze handige tips

Thuis
2/07/2019
De badkamer wordt elke dag door het hele gezin gebruikt. Er vloeit dan heel wat lekker warm water… de ideale biotoop voor bacteriën en schimmels. Maar ook kalkaanslag is een typische badkamerkwaal. Hieronder tips voor een grondige grote schoonmaak.

Begin met de kastjes
Haal de kastjes leeg en maak ze schoon met allesreiniger. Mr. Proper geconcentreerde allesreiniger is hier perfect voor. Controleer alle producten vóór je ze er weer inzet. Oude eau de toilette bijvoorbeeld ruikt meestal nergens meer naar en producten zoals zonnemelk kun je beter niet laten verjaren. En wist je dat ook cosmetische producten vervaldata hebben? Kijk ook die na.

Maak muurtegels en spiegels schoon
Sop de muurtegels met allesreiniger en wrijf ze daarna droog met een doek. Een truc om dat sneller te laten gaan: trek ze eerst droog met je raamwisser en gebruik dan pas een doek. Dat wissertje komt trouwens ook van pas voor de spiegels en de glazen douchewanden. Maak die schoon met een glasreinigingsmiddel en trek ze droog. Denk er wel aan om de raamwisser regelmatig af te drogen, dan krijg je geen strepen.

Tip
Verwijder kalkaanslag van je kranen en douchekop. Kranen kun je het best na elk gebruik afdrogen. Maar wie heeft daar elke dag de tijd en de discipline voor? Gelukkig bestaan er prima kalkverwijderaars die snel en efficiënt werken als je ze op de juiste manier gebruikt.

Zo ontkalk je kranen
Breng een beetje Antikal aan op de kalkaanslag en laat het een vijftal minuten inwerken. Veeg met een doekje of spons tot alle aanslag is verdwenen en spoel grondig af met water.

Zo wordt de douchekop kalkvrij
Spuit Antikal direct op de douchekop. Die dringt door in de sproeigaatjes en verwijdert daar alle kalkaanslag. Zet daarna de koudwaterkraan open, zodat het product wordt weggespoeld.

Tips:

  • Hardnekkige kalkaanslag? Omwikkel je kranen met een in kalkverwijderaar gedrenkte doek of keukenpapier. Laat een half uurtje rond de kraan zitten tot alle kalk weg is.
  • Kalkverwijderaars met extra hygiënische eigenschappen zijn meestal dikker van textuur dan de gewone variant. Daardoor werken ze langer in op verticale oppervlakken en zijn ze ideaal om de badkuip en de wanden van de douche grondig en hygiënisch schoon te maken.