Hoe verzorg je huisdieren in de lente?

Thuis
6/12/2018
De wisselingen van de seizoenen richten soms een ravage aan op je huisdieren en je schoonmaakroutine … Gelukkig heb je Swiffer!

Wanneer de zon eindelijk weer door de wolken komt piepen, wil je met je huisdier van het mooie lenteweer genieten. Je laat het wat vaker uit in de tuin of maakt plannen voor een wandeling in het park of het bos, of op het strand! Is de seizoenswissel vaak wat moeilijk voor ons, mensen, dan is dat ook zo voor onze vierpotige vrienden. Dit zijn enkele tips om je huisdier te helpen met de komst van de lente.

Toiletteer hun vacht

Met een goede verzorging van de vacht van je huisdier houd je het huis vrij van dierenharen, insecten en parasieten. Met de verandering van het seizoen zal je dier meer haren verliezen. Houd daarom altijd vochtige doekjes van Swiffer binnen handbereik! Daarmee vang je al het stof en vuil op, en dus ook alle dierenharen.

Bereid je voor op hooikoorts

Het aanbreken van de lente is vaak synoniem voor hooikoorts: niet alleen voor jou, maar ook voor je huisdieren! Als je merkt dat je dier vaak aan zijn poten krabt of likt, betekent het misschien dat het op zijn beurt last heeft van pollen. In dat geval zul je na elke wandeling zijn snuit en poten even moeten afvegen met een vochtig doekje.

Je kunt natuurlijk niet verhinderen dat er pollen van onder de spleet van de deur naar binnen komen, maar je kunt wel de sporen ervan schoonmaken met de vloerreiniger van Swiffer. Met de droge doekjes vang je het stof en dierenharen op, met de vochtige doekjes los je het vuil op en laat je sporen van dierenpoten verdwijnen. En voor moeilijk te bereiken plekken kun je rekenen op de speciaal ontworpen draaikop van de XXL vloerreiniger van Swiffer !

Verzorg hun poten

In de lente gaan gras en struiken sneller groeien en kunnen uitstekende takken de poten en oren van je huisdieren pijn doen. Probeer ervoor te zorgen dat je dier niet in hoog gras of dicht groeiend struikgewas loopt en denk eraan de kussentjes onder hun poten te inspecteren. Staat er een strandwandeling op het programma? Spoel dan de poten van je hond met water uit de kraan om irritaties en ongemakken te voorkomen.

Houd deze tips in gedachten om je huisdier in te lente te beschermen en ontdek alle Swiffer-producten die je het leven makkelijker maken!

En jij, hoe verzorg jij je huisdier bij de wisseling van de seizoenen?