Hoera!

hooray

Je bestelling is geplaatst. We hebben je een e-mail gestuurd.

Dichtbij

Mijn mandje

Uw monsters

Kies een monster om te bestellen

cashback

Bekijk de beschikbare aanbiedingen op maat voor u!

Selecteer uw verzendadres

Hoe maak je de douche snel vlekkeloos schoon?

Hoe maak je de douche snel vlekkeloos schoon?

0
Ontdek onze tips om je douche snel en doeltreffend helemaal schoon te maken: douchekop, sifon, wanden en tegelvloer.

Een douche is snel vuil met alle zeepsporen, haren en kalk die op de wanden en ramen van je douche achterblijven. Ontdek onze tips om je douche makkelijk en snel schoon te maken en idealiter doe je dat een keer per week.

Zet al je doucheproducten en accessoires opzij om het schoonmaken makkelijker te maken. Je kunt er zelfs van profiteren om een snelle sorteeractie uit te voeren als je in de douche allerlei (lege?) flesjes shampoo, douchegel en conditioner vindt met scheermesjes op de koop toe.

De sifon en stortbak

Als je regelmatig de sifon van je douche reinigt, kun je voorkomen dat hij verstopt raakt, vooral als je lang haar hebt. Het voorkomt ook stank vanuit de afvoer. In het algemeen is een sifon makkelijk los te schroeven. Nadat je het vuil en achtergebleven haar verwijdert hebt, moet je de sifon alleen nog met zeepwater reinigen en behoorlijk terug op zijn plaats zetten.

Voor de stortbak heb je genoeg aan een spons met zeepwater en witte azijn. Als je stortbak heel vuil is, voeg dan wat kristalsoda aan het water toe.

De douchekop

De douchekop wordt vaak vergeten bij de schoonmaak van de badkamer, terwijl hij het toch goed kan gebruiken. Als het enigszins kan, maak de douchekop dan los en laat hem een tijdje ondergedompeld in witte azijn staan. Als dat niet kan, kun je een plastic zakje vullen met witte azijn en zo ophangen dat de douchekop in het vocht ligt. Laat minstens een uur in contact met de azijn en was daarna alle kalksporen weg.

Voor een snellere, minder ingewikkelde oplossing, vertrouw je op de nummer 1 kalkreiniger: Antikal. Niets werkt beter tegen kalkaanslag: op de douchekop en alle andere onderdelen van je douche. Laat 5 minuten inwerken, dat is al genoeg. Daarna grondig uitspoelen.

De wanden van de douche

Voor tegelwanden houd je je aan hetzelfde mengsel als voor de stortbak: water met witte azijn. Als er hardnekkige zeepsporen op zitten, wrijf er dan met een halve citroen over of met een mengsel van azijn en je gebruikelijke shampoo.

Als de voegen tussen de tegels smerig zijn, gebruik dan een oude tandenborstel en volg onze tips je badkamer grondig schoon te maken. Onmiddellijk effect!

Voor de glazen wanden van je douche, is Antikal Azijn Spray het ideale product: dat kun je zonder moeite met een microvezeldoekje op de wanden van je douche aanbrengen.

En jij, heb jij nog betere trucjes om de douche snel perfect schoon te maken?

0

Je reactie toevoegen

Beheer Cookies