Haal meer uit je afwasmachine

Thuis
5/10/2018
Iedereen heeft zo zijn eigen handigheidjes in de keuken, maar met deze slimme tips krijg je nog betere resultaten en haal je meer uit je vaatwasser.

Iedereen heeft zo zijn eigen handigheidjes in de keuken, van de afwas tot het koken, maar wist je dat er slimme manieren zijn om je vaatwasmachine in te laden waardoor je nog betere resultaten krijgt?

Met deze handige tips benut je je vaatwasprogramma optimaal, krijg je de schoonste vaat en laat je je machine efficiënt draaien.

Tip 1: Bereid je borden voor
Met Dreft Platinum hoef je pannen en borden niet voor te spoelen, zet ze gewoon in de vaatwasmachine en laat de machine zijn werk doen. Hoewel Dreft lastige en aangekoekte resten makkelijk aankan, is je vaatwasmachine er niet op gebouwd om grotere stukken eten te verwerken. Voordat je alles in de afwasmachine zet, kun je dus beter even de etensrestjes van je borden en uit je pannen schrapen.

Tip 2: Veiligheid
Het is belangrijk dat je keuken een veilige plek is, zeker als kleine kinderen door het huis rennen. Als je je kleintjes laat helpen in de keuken, zorg er dan altijd voor dat er een volwassene in de buurt is. Om de afwasmachine veilig in en uit te laden, zet je messen met de punt naar beneden in het bestekbakje en leg andere scherpe objecten die niet in het bestekbakje passen plat in het bovenste rek.

Tip 3: Zo pak je het onderste rek in
Zet lepels en vorken naar boven toe in het bestekbakje en zorg ervoor dat ze niet te dicht op elkaar gepropt staan zodat ze goed schoon worden tijdens het wassen. Zet voorzichtig grote schalen, kommen en borden op het onderste rek. Draai kommen en schalen naar onderen toe zodat ze goed afgewassen worden, zet ze zo dicht mogelijk bij elkaar - zonder elkaar te overlappen - om ruimte te besparen. Bekijk hoeveel ruimte je nog over hebt en vul deze met schalen en pannen. Check wel of ze vaatwasmachinebestendig zijn.

Tip 4: Zo pak je het bovenste rek in
Zet kopjes en glazen in een schuine hoek zodat ze kunnen drogen zonder waterkringen op de bodem. Kijk bij plastic bakjes en andere kookspulletjes goed of ze wel vaatwasmachinebestendig zijn voordat je ze inlaadt. Als je afwasmachine al wat ouder is, is het belangrijk dat je alles dat van plastic is op het bovenste rek zet, omdat oudere modellen plastic spullen kunnen laten smelten als ze in het onderste rek staan.

Tip 5: Kies het juiste programma
Dreft Platinum gebruikt 30% minder energie als de afwasmachines op 55°C of een eco-was draait. Zo kun je efficiënter met je energie omgaan, waardoor je geld en tijd bespaart. Dreft Platinum pakt zelfs het onzichtbare vuil en vetresten in je machine aan voor een sprankelende vaat én machine.

Tip 6: Zorg goed voor je vaatwasmachine
Als je je afwasmachine regelmatig schoonhoudt, gaat je machine langer mee en heb je bovendien altijd het beste resultaat.