Deze 4 dingen mag je niet vergeten tijdens je lenteschoonmaak

Thuis
23/01/2020
Hoe reinig je een tapijt? En muren? Deze lente poetsen we 4 minder voor de hand liggende hoekjes en voorwerpen.

Met de komst van de lente is het plezierig om ramen en deuren open te gooien en met de grove borstel door je huis te gaan. De basics van de grote lenteschoonmaak hebben ongetwijfeld geen geheimen meer voor jou. Maar wat doe je met minder voor de hand liggende klusjes ? Lekker in het Leven helpt je op weg!

Bekijk 4 dingen in huis die extra aandacht verdienen:

Vloerkleden: vloerkleden stofzuigen kun je elke week. Maar eens per jaar is het tijd voor een wat grondiger aanpak. Begin met wat je altijd al doet: stofzuigen. Maar dit keer wel aan beide kanten. Neem het vloerkleed vervolgens mee naar buiten en klop het uit met een mattenklopper. Hang het even op om uit te waaien. Neem het na een uurtje weer mee naar binnen en concentreer je op de vlekken. Probeer ze eerst zoveel mogelijk weg te deppen of weg te schrapen. Haal er pas later een schoonmaakmiddel bij en werk dan in cirkeltjes. Even laten drogen en klaar!

Muren: die veeg die je maar niet van de muur krijgt? Je kind dat zich met stift heeft uitgeleefd op de keukenmuur? Hoe hard je ook probeert, de vlek wil maar niet verdwijnen. Maar er is een oplossing! Heb je al eens gehoord van de Mr. Proper Wondergum? Deze magische spons verwijdert de hardnekkigste vlekken van allerlei oppervlakken. Gewoon even nat maken onder de kraan, over de vlek vegen en hij verdwijnt als sneeuw voor de zon!

Koelkast: je producten waarvan de houdbaarheidsdatum verlopen is gooi je al regelmatig weg, maar 1 keer in de 3 maanden moet je je koelkast grondig schoonmaken. Trek de stekker uit het stopcontact en maak hem volledig leeg.
Gebruik Mr. Proper Ultra Power Allesreiniger Spray om de koelkast schoon te maken. Zonder moeite een perfect resultaat. En je koelkast ruikt ook nog eens superfris!

Diepvries: wist je dat een diepvries met veel ijsafzetting meer stroom verbruikt dan eentje zonder? Een dunne laag ijs verwijder je makkelijk met een ijskrabber. Maar voor een dikke laag ijs zit er niets anders op dan de machine te ontdooien. Haal de vriezer helemaal leeg en trek de stekker eruit. Sneller ontdooien? Zet dan een paar bakken met heet water in de vriezer. Gebruik vooral geen elektrische verwarmingselementen zoals een haardroger of verfbrander. Vergeet ook niet om doeken op de grond te leggen om het gesmolten ijs op te vangen. Is de diepvries volledig ijsvrij? Maak ‘m dan op dezelfde manier schoon als de koelkast. Maak een sopje met Mr. Proper Geconcentreerde Vloeibare Gel Zomer Citroen om ook de vloer nog even mee te pikken. Leg alle etenswaren pas terug wanneer de vriezer weer op de gewenste temperatuur is.

En jij, aan welke dingen in huis ga jij volgende lente extra aandacht geven?