De 10 beste schoonmaaktips

Thuis
2/10/2018
Soms vliegt het je gewoon aan.... je kijkt in je huis om je heen en opeens weet je het: tijd om schoonmaken! Om te zorgen dat het ook na dit verlichte moment nog leuk en dragelijk blijft, zetten wij een tiental tips voor je op een rij...

1. Kies voor een gemakkelijke, maar toch leuke outfit.
Neem ook de tijd om je een beetje op te maken. Het heeft geen zin om er slonzig bij te lopen want dan voel jij je niet goed in je vel en lukt het poetsen absoluut niet!

2. Alles gaat beter en sneller op lekkere muziek
Maak voor je aan de slag gaat een cd waar je uitsluitend jouw ‘feel good' nummers op brandt.

3. Schoonmaken is iets helemaal anders dan opruimen.

Zorg daarom dat je huis opgeruimd is voor je aan de grote schoonmaak begint. Anders besteed je én tijd aan het opruimen én tijd aan het poetsen. En zo duurt de schoonmaak écht (te) lang.

4. Pauzeer tijdens het poetsen regelmatig.
En beloon jezelf dan met iets lekkers (een stiekem gebakje, een roomijs uit de vriezer of een andere lekkernij) of iets leuks (telefoontje naar je beste vriendin, een hoofdstuk lezen in je boek, blokje rond met de hond).

5. Probeer zoveel mogelijk taken te combineren.
Zo kun je probleemloos stofzuigen en tegelijkertijd een heerlijk luchtje door je huis verspreiden. Dat doe je zo: plaats een nieuwe zak in de stofzuiger en zuig eerst een half schepje waspoeder op. Je zal merken dat je huis heerlijk fris ruikt als je gestofzuigd hebt.

6. Zet je man mee aan het werk.

Mannen hebben een grondige hekel aan poetsen maar houden er wél van om te winnen. Daag hem dan bijvoorbeeld uit om samen ramen te lappen. Wie de meeste ramen ‘streeploos' gepoetst heeft, is de winnaar en verdient natuurlijk een prijs.

7. Houd het simpel.
Vaak zijn eenvoudige middeltjes het doeltreffends. Zo kun je met een bakje water en wat citroenschijfjes supersnel je magnetron schoon maken. Plaats het bakje water met daarin de citroenschijfjes ongeveer 3 minuutjes in de magnetron. Daarna ruikt de oven héérlijk fris en kun je met wat keukenrol het vuil binnenin zo wegvegen.

8. Bekijk deze grote poetsbeurt ook als een fitness-sessie.
Tijdens het schuren, dweilen, stofzuigen en ramen lappen worden al je arm- en beenspieren immers flink aan het werk gezet. Na twee uren intensief poetsen ben je al snel 400 calorieën kwijt.

9. Denk tijdens het poetsen alleen maar aan leuke dingen.

Heb geen medelijden met jezelf. Beeld je in hoe zalig het straks zal zijn om in je kraakheldere huis rond te lopen, of hoe heerlijk je zult slapen in je stofvrije, frisse slaapkamer.

10. Investeer in goede producten.

Want alleen met de juiste en doeltreffende schoonmaakproducten gaat het poetsen zoals het moet. Zoals bijvoorbeeld Swiffer en Antikal.