Zeg vaarwel tegen overtollige kilo’s (en stof)!

Zeg vaarwel tegen overtollige kilo’s (en stof)!

Geen tijd om te sporten? Het huishouden is sporten! Ontdek hier hoeveel calorieën je met het huishouden kunt verbranden.


Wist je dat je veel calorieën kunt verbranden tijdens het huishouden ? Echt waar! Als je er nooit bij stil hebt gestaan, dan is nu het moment om te ontdekken hoeveel energie je eigenlijk voor het huishouden verbruikt.

Wij beseffen volledig dat jullie niet allemaal de tijd hebben om te gaan wandelen of naar de fitness te gaan, dus onderzochten we hoeveel energie bepaalde taken als stofzuigen of strijken kosten. Als je een chronisch tijdtekort hebt kan je hier ontdekken met welke taken je de meeste calorieën kunt verbranden én tegelijkertijd je huis schoon kunt krijgen!

Strijken = 115kcal per uur

We begonnen met de activiteit die de minste energie vergt. Geef toe, strijken kost niet heel veel inspanning, maar 115kcal is niet niks. Als je iedere dag de was strijkt, zal je zeker veel calorieën verbranden in de week.

Afstoffen = 175 kcal per uur

(Af)stoffen betekent inspanning, met name van de rechterarm (tenzij je linkshandig bent natuurlijk!). Hoe meer bewegingen je maakt, hoe meer calorieën je verbrandt . Dus ga ervoor en stof vooral de meest afgelegen hoekjes van je huis schoon.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Ramen lappen = 180 kcal per uur

Ooit wel eens stilgestaan bij het aantal boenbewegingen die je maakt als je alle ramen van je huis lapt? Voor deze boenbewegingen krijg je niet alleen schone ramen terug, maar ook nog eens een slankere lijn.

Stofzuigen = 200 kcal per uur

Stofzuigen vraagt zo ongeveer de grootste inspanning, zeker als je meubilair moet verplaatsen. Van de ene kant van de kamer naar de andere lopen en stofzuigen, bukken en al die andere bewegingen betekenen dat je razend veel calorieën verbrandt !

Tuinieren = 285 kcal per uur

Het gras maaien, hurken om te wieden en nieuwe bollen planten zijn allemaal activiteiten die een behoorlijke lichamelijke inspanning vereisen en voor vieze kleren zorgen. Voor tuinieren gebruik je zelfs verschillende spiergroepen zoals bil- en armspieren, dus je lichaam zal je uiteindelijk dankbaar zijn. Om je kleding die je voor tuinieren gebruikt weer te wassen, kost natuurlijk ook energie. Het gebruiken van het juiste wasmiddel zorgt ervoor dat je energie op de was kunt besparen en voor leukere dingen, zoals tuinieren kunt gebruiken.

Tip: let wel op de houdingen die je aanneemt tijdens het tuinieren; als je teveel of te lang dezelfde houding aanhoudt dan is de kans groot dat je de volgende dag alleen nog maar kan kruipen zeer reëel. Dus pauzeer om de paar minuten en strek je rug goed uit.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Steventje

Steventje

gemeld

Poetsen in huis is sowieso gezond en ik houd mijn geicht onder controle door dagelijks magere yoghurt te eten met wat muesli. Ben ik iets aangekomen dan neem ik een yoghurt dagje. Bepaal zelf je marge qua gewicht dan hoef je nooit meer af te vallen. Blijf wel streng voor jezelf in deze. Ik ben ook een bourgondier maar kan het in de hand houden door deze goedkope truc. Drink ook veel water !

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Dolenthousiaste Swiffer Ambassadeur en vrienden!

Dolenthousiaste Swiffer Ambassadeur en vrienden!

"

Iedereen die een sample heeft gekregen is net zoals ik erg enthousiast! 'Makkelijke manier van stoffen', 'je komt overal makkelijk bij' en 'het stof blijft goed in de Swiffer zitten', zijn een aantal reacties die ik kreeg. Erg leuk!

"

Door Ambassadeur
Margriet35

Swiffer Vloerreiniger: favoriet van Ambassadeur.

Swiffer Vloerreiniger: favoriet van Ambassadeur.

"

Echt enthousiast over Swiffer! De Vloerreiniger is een uitkomst! Ideaal voor onder bed, de bank en de trap! Dat is een plek waar elke dag weer haar, vuil en stof ligt en ik altijd zat te klungelen met de kruimelzuiger. Vloerreiniger is mijn favoriet!

"

Door Ambassadeur
Melanie2015