Waar komt al het stof in huis vandaan?

Waar komt al het stof in huis vandaan?

Wil je van allergieën en vuil af in huis? Om stof goed te kunnen bestrijden is het belangrijk om te weten waar al het stof in huis vandaan komt.


Niezen, jeukende ogen en frustraties. Er bestaat geen twijfel over dat stof vijand nummer één is voor alle mensen met een allergie of diegene die verslaafd zijn aan schoonmaken! Maar waar komt al dat stof vandaan? Wanneer je begrijp waar het stof vandaan komt kan je leren hoe je stof kan vermijden en hoef je hopelijk minder vaak te stofzuigen of de woonkamer schoon te maken.

Hoe ontstaat stof?

Waar komt het stof dus vandaan? Stof is eigenlijk een mengeling van textielvezels of papier, pollen, microscopische schimmels, insectenfragmenten, haren en dode huidcellen. Zelfs in de ruimte is er stof te vinden!

Maar, hoe vormt stof zich dan eigenlijk? Waar komen toch al die kleine stofdeeltjes vandaan die ons dwingen telkens weer de stofzuiger tevoorschijn te halen? Dit komt door de statische elektriciteit. Wanneer je je haar kamt laadt je je haren met statische elektriciteit, de haren vallen op de grond en trekken weer andere microscopische deeltje aan die ook met statische elektriciteit geladen zijn aan. En zo worden de stofvlokken gevormd.

Waar komt stof vandaan?

Waar of niet waar? Een aantal aannames wanneer het op stof aan komt.

”Televisies en computerschermen trekken stof aan”

Waar! Als het apparaat aan staat, is de buitenzijde positief geladen. De stofdeeltjes, met een negatieve lading, komen terecht op het scherm. Wanneer het scherm wordt uitgeschakeld verdwijnt de elektrische lading, maar blijft het stof achter!

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

”Om thuis geen stof te hebben, houd ik de ramen dicht”

Waar en niet waar. Wanneer je meubels met zwarte stof zijn bekleed of je naast een fabriek of werk woont kan je de ramen inderdaad beter gesloten houden. Maar over het algemeen zal je weinig verschil merken met ramen open of dicht, want mensen zijn echte machines wanneer het aankomt op het produceren van stof.

”Ik kan geen huishouden doen want ik ben allergisch voor stof”

Veel mensen zijn allergisch voor mijten, die microscopische beesten die maar al te graag in beddengoed, matten en tapijten vertoeven. Een mijt voedt zich aan huidschilfers, dode huidcellen, haren en nagels: stof dus. Het loont daarom juist om regelmatig af te stoffen in huis.

”De mooiste zonsondergangen zijn de meest stoffige”

Waar. Hoe meer fijne stofdeeltjes (of water) er rondzweven, hoe mooier en spectaculairder het kleurverloop!

Hoe strijd jij tegen stof? Deel het met ons!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Sneller en beter schoonmaken… Zo kan het!
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279