Ramen lappen zonder vegen

Schoonmaaktips - Ramen lappen zonder strepen

Je ramen lappen zonder vegen? Met deze was en schoonmaak tips en advies krijg je een kristalhelder resultaat zonder moeite.


De juiste producten
Je hebt niet veel nodig om je ramen goed te kunnen wassen, maar een kleine trekker is onontbeerlijk. Er zijn metalen modellen op de markt waarvan je de rubbers kan vervangen bij slijtage. Daarnaast zijn een emmer en een goede spons een aanrader. Er zijn speciale schoonmaakproducten voor ramen op de markt, maar een dopje afwasmiddel in een grote emmer doet het ook prima. Gebruik zeker niet teveel, want dit werkt streepvorming in de hand. Tot slot heb je enkele droge doeken of een goed (natuur)zeemvel nodig.

ramenJe ramen wassen
Verwijder vooraf het ergste vuil van je ramen met een gewone doek. Voor uitwerpselen van vogels kan je een krabbertje gebruiken. Let erop dat je geen krassen maakt op het glas. Doop je spons in de zeepoplossing en knijp het meeste water er weer uit. Zeep je ramen goed in. Vergeet de hoekjes en de randen van je kozijn niet.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Je ramen lappen
Neem dan je trekker en plaats hem loodrecht ten opzichte van je raamoppervlak. Maak je de goede gewoonte eigen om aan de binnenzijde van links naar rechts te werken en aan de buitenzijde van je ramen van boven naar beneden. Zo heb je steeds een idee van aan welke kant eventuele strepen zich bevinden. Veeg je aftrekker tussendoor droog aan een zeemvel. Controleer je trekker regelmatig op barstjes, scheurtjes en slijtage en vervang indien nodig. Een rubber die aan de hoekjes niet mooi recht is, zorgt voor een streperig resultaat. Neem je zeemvel en volg de contouren van het raam tot alle hoekjes en kantjes droog zijn. Na het wassen van je ramen kan je met een prop krantenpapier nog eens over je ramen wrijven, dit zorgt ervoor dat ze nog mooier gaan glanzen.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Vienna12

Vienna12

gemeld

Ik as laatst op Facebook een scheut wasverzachter in het water als je je ramen gaat wassen. Heb ik gedaan geweldig vuil weg geen strepen glanzende ramen. En als het regent dan lijkt het wel of je door de wasbeer bent gegaan en een wax behandeling hebt gedaan met je ramen. De druppels druppen er zo vanaf en laten geen sporen naar. Ik zweer erbij.

  • melden

corrie

gemeld

super al die tips

  • melden
jerri

jerri

gemeld

antikal uit de spuitbus doet wonderen ook als je druppels van zonnescherm of rolluik op je raam hebt zitten en ze blijven echt langer schoon

  • melden
JuultjeH

JuultjeH

gemeld

Gooi een ui in het water, je ramen worden schoon en glanzen prachtig

  • melden

een scheutje antikalk in het water werkt ook heel goed, glazenwassers maken ook met ontkalk water schoon.

  • melden
Sneller en beter schoonmaken… Zo kan het!
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279