Maak je keuken gezinsvriendelijk

Maak je keuken gezinsvriendelijk

Ben je ook van mening dat de keuken het hart van je huis is? Dan heb je waarschijnlijk wel eens het gevoel dat je keuken schoonhouden je te veel wordt. Met deze praktische tips tover je je keuken om in een plek die weinig onderhoud vraagt. Hier vind je wat ideeën om de perfecte leef- en eetruimte te creëren voor je gezin.


Ga voor prints
Je houdt van paisley, je smelt voor bolletjes en je kinderen zijn gek op leuke prints? Super! Houd hier rekening mee als je keukenlinnen koopt. Stoffen met prints verbergen vlekken en zo lijken je handdoeken, tafellakens of stoffen placemats net iets langer schoon. Als er toch hardnekkige vlekken blijven zitten na het wassen, zal je met plezier vaststellen dat ze veel minder zichtbaar zijn op een print dan op een effen kleur.

Kies makkelijk te onderhouden stoffen
Alles moet in ieder geval geschikt zijn voor de wasmachine. Kies dus natuurlijke vezels zoals katoen of linnen. Houd het simpel en blijf binnen één kleurengamma. Zo kan je alles samen wassen en maak je ook nog een esthetisch geheel van je keuken.

Maak plaats voor lucht!
Verwijder onnodige stoffen: lange tafellakens of stoelhoezen zien er dan wel stijlvol uit, maar ze trekken ook stof en haar van huisdieren aan. Het is ook geen pretje als je gaat stofzuigen, want je kunt niet makkelijk onder en rond je tafel en stoelen.

Dreft All in One Vaatwastabletten
Dreft All in One Orange
(48)

Reinigt aangekoekt vet in 1 keer

Ontdek nu!

Lak is je beste vriend
We hebben het dan niet over nagellak, maar over hoogglanslak. Hoe meer de verf glanst, hoe gemakkelijker om af te nemen. Glanzende lakken zijn niet verdund met water; je kunt de oppervlakken dus goed afnemen met water en je favoriete product van Dreft. Daarnaast blijven vet en vlekken op de lak liggen, terwijl matte verf de neiging heeft om ze te absorberen. Dit is vooral belangrijk als je tafel of fornuis naast een muur staat die niet is beschermd door tegels of een wandpaneel.

Leg een vloerkleed op de meest gebruikte plaatsen
Je morst nog wel eens wat kruimels, druppels en vlekken wanneer je in je pannen roert, eet en afwast. Leg een kleed op de meest kritische plekken in je keuken, zoals onder de eettafel, bij het fornuis en de gootsteen.
Kies donkere prints en let er op of ze in de machine kunnen worden gewassen. Zorg er ook voor dat ze antislip zijn om ongelukken te vermijden. Met een groot vloerkleed onder je keukentafel breekt je servies minder snel en vermijd je beschadigingen aan de vloer. Op lange termijn bescherm je zelfs je houten vloer of tegelvloer tegen krassende stoelpoten. Leg een kleiner kleed voor je gootsteen en fornuis, of een lang kleed dat beide werkruimtes verbindt. Je zult ook zien dat die vloerkleden voor sfeer en warme voeten zullen zorgen.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279