Kalkaanslag in de keuken

Kalkaanslag in de keuken

Kalkaanslag is niet alleen een probleem in de badkamer, maar ook in de keuken!


De keuken is een belangrijke ruimte in je huis. Het is meestal de plek waar het gezin bij elkaar komt en tijd met elkaar doorbrengt. Uit onderzoeken blijkt zelfs dat steeds meer gezinnen samen koken!

En het laatste wat je wil, is dat je eten in de buurt komt van die vieze kalkaanslag. Je wil dat je keuken er brandschoon uitziet. Niet alleen vanwege de hygiëne, maar ook omdat het niet leuk is om te koken in een vieze keuken!

Wij hebben een paar eenvoudige en doeltreffende tips om kalkaanslag te verwijderen in je keuken.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid
 • Voorkomen is beter dan genezen Over het algemeen ontstaat kalkaanslag door mineralen uit water dat verdampt is. En hoe harder het water, hoe meer kalkaanslag. Dus de beste en meest doeltreffende manier om kalkaanslag in de keuken te bestrijden, is het voorkomen van watervlekken. Denk eraan om iedere keer als je de keuken gebruikt, restjes water af te nemen met een droge doek.
 • Huishoudmiddeltjes. Je kunt proberen om kalkaanslag te verwijderen met een schuursponsje, maar je loopt dan het risico dat je het materiaal eronder beschadigt. Je kunt ook proberen de kalkaanslag met azijn te verwijderen of met citroensap… maar dit werkt niet zo goed als een echte kalkverwijderaar.

Tip: Als je je keuken een geweldige glansbehandeling wil geven en kalkaanslag snel en doeltreffend wil verwijderen, probeer dan Antikal met Azijn. De slimme waterafstotende technologie beschermt je oppervlakken drie keer langer, waardoor alles dag na dag blijft glanzen!

 • Op deze oppervlakken kun je Antikal gebruiken:
  Chroom (kraan)
  Roestvrij staal (gootsteen)
  Gelamineerde oppervlakken
  Keramische tegels
 • Hoe verwijder je kalkaanslag uit een vaatwasser? Schenk een kopje azijn of citroensap onderin je machine. Draai vervolgens een standaard wasprogramma zonder vaat. Dit verwijdert niet alleen de kalkaanslag, maar geeft je vaatwasser ook een frisse geur.
 • Hoe verwijder je kalkaanslag uit een waterkoker? Vul de waterkoker voor een kwart met citroensap of azijn. Laat ongeveer een uur inwerken. Vul de waterkoker vervolgens met water en breng aan de kook. Schenk al het water eruit en spoel de waterkoker een paar keer om. Weg kalk!!

Als je ernaar uitkijkt een heerlijke maaltijd te koken met je gezin, kan je plezier aardig bedorven worden als je keuken onder de kalkaanslag zit. Maar met de volgende tips ziet je keuken er weer als nieuw uit. Misschien mag jij daarna lekker ontspannen terwijl de rest van het gezin kookt!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Vrouwen onder elkaar, praat mee!
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279