kalkaanslag-in-de-badkamer

Kalkaanslag in de badkamer

Houd je badkamer net zo schoon als jezelf!


Je gezin maakt dagelijks gebruik van de badkamer. Het is er meestal lekker warm en nogal vochtig. Een ideale broedplaats dus voor bacteriën en schimmels. Een ander typisch probleem voor de badkamer is kalkaanslag. Wij hebben een paar eenvoudige en doeltreffende tips om kalkaanslag te verwijderen en je badkamer schoon te houden!

 • Maak de wandtegels en spiegels schoon. Gebruik een goed schoonmaakproduct om de wandtegels schoon te maken en droog ze af met een doek. Weinig tijd? Neem de tegels dan eerst af met een raamwisser en droog na met de doek. De wisser helpt je ook bij het schoonmaken van spiegels en glazen wanden in de douche. Gebruik een glasreiniger om deze oppervlakken te reinigen en neem ze af met de wisser. Vergeet niet de wisser regelmatig af te drogen zodat deze geen vuildeeltjes achterlaat.
 • Begin met de kastjes.

  Haal je badkamerkastjes leeg en maak ze schoon. Controleer alle producten in je kastjes voordat je ze terugzet. Een oud flesje parfum, bijvoorbeeld, ruikt meestal niet lekker meer. En zonnebrandcrème waarvan de houdbaarheidsdatum is verstreken, kun je beter weggooien. Wist je dat cosmetica ook een houdbaarheidsdatum heeft? Controleer daarvan dus ook de datum.
 • Op deze oppervlakken kun je Antikal gebruiken:
  Porselein (toilet, bidet, wastafel)
  Keramiek (wastafel, vloer en wandtegels)
  Wit email (badkuip)
  Plastic (bv. toiletbril, doucheframe)
  Chroom (kraan, doucheframe)
  Glas of plastic douchecabine
  Roestvrij staal (kraan, vuilnisbak)
  Acryl / Quaryl (badkuip)
  Gelamineerde oppervlakken
 • Verwijder kalkaanslag van je kraan en douchekop. Het is het allerbeste om je kraan na elk gebruik af te drogen... maar hoeveel mensen hebben daar het geduld en de discipline voor? Gelukkig is er een eenvoudigere manier: kalkverwijderaars die snel en doeltreffend zijn als je ze op de juiste manier gebruikt.
  Zo verwijder je kalkaanslag van een kraan:
  Breng wat Antikal aan op de kraan en laat ongeveer 5 minuten inwerken. Neem vervolgens af met een doek of spons tot de kalkaanslag verdwijnt en spoel overvloedig na met water.
  Zo verwijder je kalkaanslag van een douchekop:
  Spuit wat Antikal direct op de douchekop. Het verwijdert alle kalkaanslag. Laat vervolgens wat koud water uit de douchekop lopen om restjes Antikal weg te spoelen.
Antikal
Antikal Fresh Gel Ambi Pur
(1028)

Verwijdert kalkaanslag, reinigt met bloemengeur en geeft een langdurige glans

Ontdek nu!

Tip: Gebruik Antikal Hygiene om bacteriën in kalkaanslag te bestrijden.

Kalkverwijderaars die daarnaast hygiënisch reinigen hebben meestal een dikkere textuur dan de standaard variant. Hierdoor blijven ze langer op verticale oppervlakken en geven je badkuip en douche een geweldige glansbehandeling.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

desiree50

desiree50

gemeld

badkamer schoonmaken met schoonmaakazijn veel goedkoper

 • melden
Caatje5

Caatje5

gemeld

Badkamer schoonmaken altijd een klus! Maar met de juiste tools gaat het een stuk sneller.

 • melden
Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279