Hoe verwijder je kalkaanslag?

Hoe verwijder je kalkaanslag?

Er zijn heel verschillende manieren om kalkaanslag te verwijderen. Maar hier volgen onze 4 beste tips.


Zo verwijder je kalkaanslag Je hebt vast al veel adviezen gehoord. Maar je hebt waarschijnlijk weinig zin om tijd te verspillen aan het afwegen van de voor- en nadelen van elke methode… Wij hebben daarom enkele eenvoudige tips om kalkaanslag te verwijderen voor je op een rijtje gezet.

1. Blijf kalkaanslag de baas
Kalkaanslag ontstaat als van nature voorkomende mineralen die in water zijn opgelost, zich afzetten op materialen in je huis. Als deze mineralen uitkristalliseren, vormen ze vaak een witte, harde laag en dat is nou die vervelende kalkaanslag die je rond je gootsteen, wastafel, kranen en douche ziet verschijnen. Kalkaanslag is nogal hardnekkig en hoe langer je het laat zitten, hoe meer het zich ophoopt, dus zorg dat je de aanslag de baas blijft door het zo vaak mogelijk te verwijderen. Dan wordt het geen tijdrovende klus.

2. Pas op met boenen
Met hard boenen zul je best wat kalkaanslag kunnen verwijderen. Maar je loopt daarmee ook het risico dat je de finish van je roestvrijstalen gootsteen of douchecabine beschadigt. Om schade aan je mooie keuken of badkamer te voorkomen, kun je het beste kalkverwijderaars en ontkalkingsproducten gebruiken, zoals Antikal dat de mineraalafzetting voorzichtig verwijdert.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

3. Laat het inwerken
Als je kalkaanslag de baas blijft (zie tip nummer 1), is het verwijderen van nieuwe aanslag slechts een kwestie van even sprayen met kalkverwijderaar op de betreffende plek, afnemen met een droge of vochtige doek en naspoelen met water. Voor hardnekkige kalkaanslag is een langdurigere behandeling nodig. Voor kalkaanslag op plekken waar het lastig is om een kalkverwijderaar lang te laten inwerken, bijvoorbeeld aan de onderkant van een kraan, heeft Antikal kalkverwijderaar een dikkere formule ontwikkeld, die langer op vertikale oppervlakken blijft zitten. Je kunt ook wat kalkverwijderaar in een plastic kopje doen, dit met een touwtje aan je kraan bevestigen en laten inwerken.

4. Voorkom dat kalkaanslag terugkomt
Maak er een gewoonte van je douche, kranen en douchecabine na gebruik droog te maken, en doe hetzelfde in de keuken. Zo voorkom je dat kalkaanslag zich snel weer kan ophopen.

Ook als het op kalkaanslag aankmomt, is voorkomen het beste. Hoe beter je voorkomt dat het zich ophoopt, hoe makkelijker je het kunt verwijderen!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

nijlpaard

nijlpaard

gemeld

ik heb zoon pakket gekregen om uit te proberen met Ambi pur Antikal fresh, en ik heb die gebruikt voor mijn doche kop die helemaal verkalkt was, ingespoten en 1 nacht laten werken nog een keer ingespoten met een groen sponsje eroverheen water erdoor laten lopen en hij is weer als nieuw! wouw wat een gemak. ik raad deze echt aan en ga hem weer kopen als hij op is. groetjes en veel plezier bij het gebruiken.

  • melden

Helemaal van het probleem af? Gebruik de waterontharder van ECH kijk maar op waterontharder punt info

  • melden

Antikal is werkt wel goed, maar mijn best wel dure kraan van de wastafel is erg lelijk geworden door de antikal. Evenals de rail waar de glazen deuren van de douchecabine in schuiven. Doordat je de deuren met antikal spray, komt het toch op de rail waardoor die wordt aangetast. Ik gebruik nu meestal schoonmaakazijn. Is nog een stuk goedkoper ook.

  • melden
Vrouwen onder elkaar, praat mee!
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279