Hoe kan je het beste de slaapkamer schoonmaken?

Hoe kan je het beste de slaapkamer schoonmaken?

Wil je ook zo dat je slaapkamer langer schoon blijft na een grote schoonmaak? Ontdek hier tips voor een grondige voorjaarsschoonmaak van je slaapkamer.


Tijdens je slaap verlies je dode huidcellen en zweet waardoor al die kleine huishoudbeestjes in je matras gevoed worden - niet de fijnste gedachte! Tijd voor verandering.

Tips voor het schoonmaken van de slaapkamer

Haal al het beddengoed van het matras af en zuig het matras goed met de stofzuiger af om dode huidcellen, stofmijt en ander vuil te verwijderen. Als je matras nog vrij nieuw is, volg dan het advies van de fabrikant op voor het schoonmaken van het matras. Wanneer je vlekken op je matras hebt, kun je dit het best met een vochtige spons en een mild schoonmaakmiddel verwijderen. Daarbij is het belangrijk dat het matras niet te vochtig wordt. Een andere tip is om het matras zo om te draaien, dat het voeteneinde en het hoofdeinde zijn omgedraaid. Het beste kun je het matras eerst enkele uren laten luchten voordat je het weer opmaakt.

Het schoonmaken van de kledingkast is ook belangrijk in de slaapkamer.

Haal alle kleding uit je kledingkast en sorteer het. Ga vervolgens met de stofzuiger door je kledingkast, inclusief alle laden. Een tip voor het wassen van de kussens van het bed: De kussens kunnen normaal gesproken in de wasmachine gewassen worden, maar controleer voor de zekerheid wat er op de labels van de kussens staat. Plaats een speciale wasbal in de wasmachine bij het wassen van de kussens, zodat deze zo min mogelijk beschadigd worden. Was de dekbedden in ieder geval om de zes maanden.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Tips om je slaapkamer langer schoon te houden

Gebruik opbergzakken van canvas als je graag spullen onder het bed wilt opbergen of bovenop de kast, hierdoor zal er minder stof onder je bed of op de kast gaan verzamelen. Dit is met name handig als je kussens en dekbedden wilt opbergen die extra zijn voor als er gasten komen logeren. Een andere tip is om een matrasbeschermer om je matras te doen zodat je matras langer schoon blijft. Wanneer je twee paar beddengoed voor elk bed hebt kun je de gebruikte meteen in de was doen en het tweede paar rustig gebruiken zodat je niet zonder zit. Daarnaast kunnen kettingen, armbanden en haarelastiekjes voor extra stof op tafel zorgen. Het aanschaffen van een kleine sieradenhouder zal voor minder kleine rondslingerende sieraden zorgen, waardoor ook het stof langer wegblijft.

Meer lezen over schoonmaken?

Producten in de kijker

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Sneller en beter schoonmaken… Zo kan het!
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279