Heerlijk, zo'n frisse geur in huis!

Heerlijk, zo'n frisse geur in huis!

Er zijn plekjes in huis die niet altijd even fris ruiken. Daar kun je iets aan doen! Vier handige tips zodat...


1. Je kledingkast niet muf ruikt

Probleem
In amper een week tijd wordt je favoriete truitje in de kast muffig en ruikt alsof het maandenlang in een oude doos op zolder of in de kelder heeft gelegen.

Oplossing
Laat je kledingkast af en toe goed luchten. Zet de deuren een hele dag open en stop een paar stukjes krijt in een netje om vocht op te nemen uit de lucht, of gebruik wat badzout voor een heerlijke schone geur.

En ook: Ruikt je kleding niet meer 'wasverzachterfris' als je het uit de kast haalt? Dit kan veroorzaakt worden doordat de kleding nog niet volledig droog was toen je die in je kast legde. Zorg daarom altijd dat je was volledig droog is voor je hem opruimt.

2. Je koelkast niet meer als een kaaswinkel ruikt

Probleem
Altijd hetzelfde liedje: telkens als je de deur van je koelkast opent, ruik je die indringende kaasgeur: chaume, brie, blauwe kaas… Een palet aan heftige, vaak onaangename geuren komt je tegemoet.

Oplossing
Bewaar je kazen altijd in een luchtdichte doos. De truc: plaats een suikerklontje in de doos zodat vocht wordt geabsorbeerd. Minder vocht betekent minder bacteriën, wat weer tot minder overheersende geurtjes leidt.

En ook: Gebruik citroen om geurtjes in de koelkast op lange termijn te vermijden. Snij een citroen doormidden, prik er een of twee kruidnagels in en klaar! Gooi de citroen weg als hij uitgedroogd is. 

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

3. Je toilet fris ruikt

Probleem
Als je moet, dan moet je… maar in het toilet word je liever niet begroet door allerlei achtergebleven geurtjes. 

Oplossing
Gebruik een lucifer. Je komt supersnel van onaangename geurtjes af door gewoon een lucifer af te steken (sulfer maakt direct korte metten met geurtjes). Simpel en snel!

En ook: Druppel eens in de week een paar druppeltjes essentiële olie op een steen in het toilet en geniet de hele week van een fijne geur. Lavendel, bergamot of ylang-ylang olie maken je WC heerlijk fris.

4. Je de pedaalemmer niet meer van ver kunt ruiken

Probleem
Wat je ook doet, iedere keer dat je langs de pedaalemmer loopt ruik je die typische, doordringende geur. 

Oplossing
Plaats een klein beetje kattegrind onder in de prullenbak of vuilniszak zelf. Of: gebruik zakken met een actieve carbonfilter (die worden ook gebruikt in afzuigkappen).

En ook: Gebruik kleinere vuilniszakken. Hoe sneller ze vol zitten, hoe vaker je ze moet verwisselen en zo krijgen vervelende geurtjes geen kans. 

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

lauano

lauano

gemeld

ik leg altijd een droogtrommeldoekje van Robijn in mijn kledingkast, ruikt erg lang lekker

  • melden
yootje

yootje

gemeld

Ik heb altijd koffiepads in de koelkast liggen om geuren te neutraliseren.

  • melden
Sneller en beter schoonmaken… Zo kan het!
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279