Grote voorjaarsschoonmaak: de woonkamer

Grote voorjaarsschoonmaak: de woonkamer

Met de komst van de lentezonnetje wordt al het stof in huis ineens zichtbaar. Lekker in het Leven helpt je met een handig stappenplan voor een heerlijk schone woonkamer.


Hoera het is lente! Tijd voor vernieuwing en verfrissing. Het ideale moment om die huishoudelijke taken te doen die in de winter zijn blijven liggen. Zie je ook die die stoffige planken en stapels oude post in je woonkamer? Hoe begin je aan de grote voorjaarsschoonmaak? Vat de koe bij de horens - of het takenlijstje - en stel vast wat de probleemzones zijn. Als je dit gedaan hebt, lijkt het allemaal best mee te vallen. Lekker in het Leven zet de beste tips en technieken op een rijtje waarmee je woonkamer zo weer lentefris is:

In één grote veeg
Alles dat niet in je woonkamer thuis hoort, zet je even op een tijdelijke plek. Bijvoorbeeld in een andere kamer of op de gang. Met al die troep uit de weg wordt afstoffen, stofzuigen en de meubels of vloeren boenen namelijk een stuk makkelijker. Nadat je de kamer volledig hebt ontdaan van stof, vuiltjes en vlekken, sorteer je alles dat op de tijdelijke plek staat. Gooi weg wat je niet meer nodig hebt. Doe dit zo snel mogelijk, want de rommel verplaatsen naar een ander deel van het huis is natuurlijk geen oplossing.

Te veel papier
We hebben allemaal de neiging om teveel papier te bewaren waardoor er stapels kranten, tijdschriften, post en rekeningen door het hele huis slingeren. Schep orde in die papierchaos:
• Beslis wat belangrijk is om te bewaren en gooi de rest weg. Oude rekeningen of bonnetjes verscheur je direct. Orden belangrijke papieren en berg ze op.
• Scan documenten zodat je ze digitaal hebt en ze minder ruimte innemen. Bewaar ze in mapjes op je computer, op een externe schijf of in de cloud. Je kan tegenwoordig ook veel documenten digitaal ontvangen en via online bankieren opslaan.

Uit hun voegen barstende boekenkasten
Boeken nemen al snel veel ruimte in beslag en trekken stof aan. Houd je boekenkast op orde:
• Bewaar alleen boeken waar je dol op bent en die over jouw interesses gaan.
• Bewaar kunstboeken en waardevolle hardcover edities.
• Gooi paperbacks weg, net zoals boeken die helemaal stukgelezen of niet mooi meer zijn.
• Boeken die je niet meer wilt bewaren kan je doneren aan het kringloopcemtrum of verkopen op een rommelmarkt.

Snuisterijen, kunstwerken en memorabilia
Mensen verzamelen de vreemdste dingen omdat ze bang zijn dat als ze het object weggooien, de herinnering waar het voor staat ook verdwijnt. Als jouw huis bomvol snuisterijen staat die onder deze noemer vallen, volg dan deze tips:
• Als er geen gelukkige herinnering wordt opgeroepen door het object: weggooien!
• Wees kritisch: als het item uit elkaar valt, hoeft het ook geen ruimte in te nemen op je kast. Wil je de herinnering toch in leven houden, neem dan een foto, daar kan je altijd naar kijken en nagenieten van de mooie tijden.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Gebruik opbergdozen
Gebruik opbergdozen om spullen een plaats te geven en te voorkomen dat ze door het hele huis gaan slingeren. Zo pak je het aan:
• Manden en kisten zijn superhandig om speelgoed, kranten en post te ordenen. Je kan ze bewaren onder tafels en op schappen.
• Haken en kapstokken bij de voordeur houden jassen en truien in bedwang zodat ze niet steeds op stoelen belanden.
• Zet een kommetje of mandje op een tafeltje bij de voordeur voor sleutels en post. Zoek dit mandje iedere week eventjes uit zodat zich geen grote stapels vormen.

Gebruik het voorjaar als gelegenheid om je huis op te frissen met een grondige voorjaarsschoonmaak. Door je spullen op een handige manier te ordenen, te bewaren en opgeruimd te houden heb je volgend jaar minder werk.

Nu je woonkamer weer op orde is, ben je klaar om de rest van je huis aan te pakken.

Producten in de kijker

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Sneller en beter schoonmaken… Zo kan het!
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279