Grote voorjaarsschoonmaak: de keuken

Grote voorjaarsschoonmaak: de keuken

Het is lente en het lijkt wel alsof een stofmonster een winterslaap heeft gehouden in je keukenkastjes en nu wakker is. Tijd voor een grote voorjaarsschoonmaak!


Schoonmaken is waarschijnlijk niet je favoriete hobby. Wanneer de lente is aangebroken is het in veel huishoudens dan ook grondig tijd voor een voorjaarsschoonmaak van de badkamer , slaapkamer en woonkamer. En ook eens per jaar heeft je keuken echt behoefte aan een grondige schoonmaakbeurt zodat je een gezonde, hygiënische werkplek hebt om te koken. Lekker in het Leven helpt je met een paar handige tips voor een blinkende keuken.

Kasten en lades
• Begin met het weggooien van alles dat over de datum is; eten in blik, kruiden, droge voeding... Zo ontstaat er meteen weer wat plaats in je voorraadkasten en koelkast.
• Begin bovenaan en werk naar beneden.
• Maak de schappen en kastjes schoon met een vochtige doek. Gebruik enkel en alleen chemische schoonmaakmiddelen als het nodig is, zoals bij moeilijke vlekken en hardnekkig vuil.
• Sorteer kruiden in handige rekjes en gebruik opbergblikken of -dozen voor droge voeding.

Haal alle overbodige rommel van het aanrecht
Kijk eens kritisch naar alles dat waardevolle werkruimte op het aanrecht inneemt. Welke apparatuur heb je echt nodig en wat gebruik je minder vaak? Voor keukenspullen die je niet zoveel nodig hebt, zoek je een plekje in een kast of lade. Doe alle kapotte spullen, losse onderdelen en keukengerei dat je toch nooit gebruikt weg. Less is more. Wanneer je “ontrommeld" bent, maak je het aanrecht het best op deze manier schoon:
• Gebruik een azijn-water mengsel voor het schoonmaken van de tegels.
• De voegen reinigen kun je met een tandenborstel en wat schoonmaakmiddel doen.
• Het water-azijn mengsel is NIET geschikt voor marmeren werkbladen; marmer wordt hierdoor aangevreten.
• Granieten werkbladen reinig je het best met warm water en zeep. Droog deze onmiddellijk af met een zachte doek om te voorkomen dat er strepen ontstaan.
• Gebruik (isopropyl) alcohol om aangekoekt vet en moeilijke vlekken te verwijderen.
• Mandjes en schalen zijn handig om fruit en groenten met een sterke geur zoals uien, knoflook en sjalotjes in te bewaren, en ook losse items zoals pennen en notitieblokjes voor boodschappenlijstjes.

Vergeet de magnetron niet
De spetters en etensrestjes die aan de wanden en bodem van de magnetron gekoekt zitten, zijn vaak lastig te verwijderen. Maak een doekje nat en stop die 1 tot 2 minuten in de magnetron. Door de stoom weekt het vuil los en kan je het makkelijker wegvegen. Pas op want het doekje kan wel heet zijn geworden, dus wees voorzichtig.

Swiffer xxl vloerreiniger
Swiffer XXL Vloerreiniger: een snel, handig en efficiënt schoonmaaksysteem
(190)

Swiffer XXL vangt en houdt 3x meer stof en haar vast dan een traditionele bezem en plumeau

Ontdek nu!

Verzet de koelkast
Het meest vergeten plekje in de keuken is dat achter en onder de koelkast. Nadat je al het eten dat over de datum is hebt weggegooid en de schappen hebt schoongemaakt, schuif je de koelkast een stukje van de muur of uit de hoek. Maak de vloer schoon en vergeet natuurlijk ook niet bovenop de koelkast schoon te maken!

De grote voorjaarsschoonmaak hoeft geen gigantische klus te zijn. Pak het gewoon in etappes aan: doe de ene dag de keukenkastjes en de andere dag de koelkast. Of laat het hele gezin meehelpen. Verdeel de taken en zet een gezellig muziekje op. Samen ben je er zo doorheen. Als beloning bak je verse koekjes of kook je samen het lievelingseten van de kinderen. Het gaat een plezier zijn in zo’n schone keuken te werken!

Meer lezen over schoonmaken?

Producten in de kijker

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

blondine

gemeld

Als het zonnetje schijnt en met een lekker muziekje dan ga je lachend en vrolijk door je huis met het poetsen.

  • melden
Sneller en beter schoonmaken… Zo kan het!
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279