Dreft tips voor de afwas

Dreft tips voor de afwas

Omdat je geen vaatwasmachine hebt, omdat iets is aangebakken of omdat je je mooiste servies hebt gebruikt: je moet regelmatig iets met de hand afwassen. Hier zijn enkele afwastips die je grootmoeder vast al kende.


Bereid je voor
Plaats alles in de juiste volgorde naast de gootsteen. Eerst de glazen en het bestek, dan de borden en op het laatst de potten en pannen. Maak ruimte om wat schoon is te laten drogen op het afdruipgedeelte van je gootsteen of op een handdoek ernaast. Vul je gootsteen halverwege met warm water. Maak het niet te heet, zo beschadig je je handen en je mooie servies niet. Terwijl het water stroomt, voeg je een paar druppels Dreft toe en maak je een sopje.

Kies je hulpmiddelen
Dit heb je nodig:

 • Een nylon sponsje dat geen krassen maakt of een plantaardige spons voor de glazen, borden, geëmailleerde schotels, antiaanbakpannen en aluminium voorwerpen.
 • Een schuurspons die je enkel gebruikt voor onbehandelde, stevige metalen potten en pannen. De algemene regel is om niet te hard te schrobben. Moderne, krachtige afwasmiddelen doen het meeste werk voor je. Dreft® Platinum doet in 10 minuten het werk van een hele nacht weken. Zo staat je gootsteen niet langer vol met inwekende schotels.
 • Koop een lange flessenborstel om vazen of kannen met een kleine opening schoon te maken.
 • Als je je vaatwerk met de hand wilt afdrogen, kies je het best een theedoek van natuurlijke vezels zoals katoen of linnen om streeploos af te drogen.

Eerst de glazen
Begin met de glazen in het warmste en zuiverste water. Heet water verdampt ook sneller, waardoor je minder vlekken krijgt. Wil je een extra helder resultaat, draai de schone glazen dan om, laat het water eraf druipen en wrijf ze schoon met een droge, stofvrije, katoenen of linnen theedoek. Als je glazen troebel zijn, gebruik je wellicht hard water. Je kunt dit oplossen door je glazen van tijd tot tijd schoon te wrijven met witte alcoholazijn. Je hoeft ze niet na te spoelen, want azijn verdampt vanzelf.

Dreft All In One Vaatwastabletten
Dreft All In One Vaatwastabletten Sinaasappel
(48)

Dreft All-in-One vaatwastabletten ontvetten krachtig, zelfs bij korte programma’s.

Ontdek nu!

Gietijzer schoonmaken
Er wordt gezegd dat sop je goeie ouwe potten kan beschadigen. Je hebt wel zeep nodig om aangekoekt voedsel te verwijderen en vet op te lossen. Zorg er gewoon voor dat je het schoonmaakmiddel grondig wegspoelt onder een lopende kraan. Gietijzer roest snel, dus droog het onmiddellijk af met wat keukenrol om roestvlekken op je keukendoeken te voorkomen.

Kristal, porselein en zilverwerk schoonmaken

 • Kristal en porselein zijn erg kwetsbaar wanneer je ze in de gootsteen stapelt. Leg een handdoek in je gootsteen voor extra bescherming.
 • Kristal verdraagt geen hitte, dus gebruik warm of lauw afwaswater. Het water in je vaatwasmachine is sowieso te warm voor kristal.
 • Doordat porselein poreus is, kan er water onder het glazuur terechtkomen. Laat porselein dus niet te lang weken.
 • Zilveren en verzilverd bestek mag je ook niet laten weken. Sommige stoffen, zoals zout, kunnen edelmetalen aantasten. Was het bestek onmiddellijk nadat je de glazen hebt gedaan. Spoel onmiddellijk af. De vaatwasser is te agressief voor zilverwerk.
 • Was al deze kostbare stukken één voor één met een zachte spons. Gebruik geen schuurmiddelen. Als er iets blijft kleven, krab je het eraf met je vingernagel.

Verzorg je handen
Doe je ringen af voor je afwast. Zo vermijd je dat er water blijft zitten tussen de ringen en je vingers. Als je mooiere, zachtere handen wilt krijgen tijdens het afwassen, kies dan voor Dreft Clean & soft met een vleugje Olaz®. Je handen zien er beter uit en voelen zachter aan, terwijl het vet verwijderd wordt. Droog je handen grondig maar voorzichtig af met een zachte handdoek zodat je huid mooi blijft.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Het bestek als laatste afwassen en het liefst in nieuw afwaswater.

 • melden

blondine

gemeld

Dat lijkt me een super goed afwasmiddel en ook nog zacht voor je handen.

 • melden
Christle

Christle

gemeld

Nog een belangrijke tip vooral voor de hygiëne: spoel eerst het zeepwater van de gewassen items af voordat je met een droogdoek het vuile zeepwater van item naar item overbrengt!

 • melden
Tynie

Tynie

gemeld

Wat ik van mama geleerd heb is aangebrand eten met water zachtjes laten koken..laten de aangebrande resten los en hoef je niet uren te schuren... en inderdaad altijd afwas afspoelen met water ...

 • melden
Shannara

Shannara

gemeld

als ik wat met de hand afwas spoel ik ook altijd af hoor

 • melden
Sneller en beter schoonmaken… Zo kan het!
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279