Dit is de ideale manier om kalk te bestrijden

Dit is de ideale manier om kalk te bestrijden

Hard water is dé oorzaak van kalk. Maar wat is hard water nu precies, en wat doe je eraan?


Water is méér dan alleen water. Afhankelijk van de regio bevat ons belangrijkste levensmiddel de meest uiteenlopende stoffen zoals calcium (kalk) en magnesium. Deze mineralen zijn enorm belangrijk voor de opbouw van spieren en botten, maar zorgen er ook voor dat het leidingwater hard is (zie kaart). En dat kan minder prettige gevolgen hebben.

Hard water: wat is het precies?
Kalk komt als volgt in ons leidingwater terecht: de verschillende kalk- en magnesiumpercentages worden beïnvloed door de bodemsoorten in de regio. De mineralen in de bodem lossen immers op in het regenwater, waarna het grondwater wordt. Hoe meer kalk het water opneemt, hoe harder het wordt. En hoe meer kalkafzetting of witte aanslag je krijgt op tegels of elektrische apparaten.

Dáárom wil je zacht water
Een te hoog kalkgehalte heeft ook gevolgen voor je huid en haar. Zo zorgt kalk er bijvoorbeeld voor dat shampoo en douchegel moeilijker oplossen. Je spoelt ze dan gewoon weer weg, zonder dat ze hun reinigende werking hebben gedaan. Zacht water zorgt er juist voor dat je huid en haar zachter aanvoelen. Ook bij aandoeningen zoals neurodermitis of eczeem helpt zacht water de jeuk te verminderen.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Zo maak je kalkaanslag schoon
Dé oplossing voor een kalkvrije keuken en badkamer? Antikal: dat reinigt niet alleen alle oppervlakken grondig en verwijdert kalkaanslag in alle zachtheid, maar voorkomt ook de vorming van nieuwe kalkaanslag. Dankzij de unieke preventieve werking blijven oppervlakken tot 3x langer schoon dan met een gewone kalkreiniger.

Hoe je hard water zacht maakt
Woon je in een regio met hard water en wil je toch zacht water, dan kun je een waterfilter gebruiken. Deze kan op de watertoevoer in de kelder of op de waterleiding in de keuken worden aangesloten. Fijne bijkomstigheid: via een tweede leiding tap je bubbelwater met traploos instelbare koolzuurwaarde zó uit de kraan!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

limar

gemeld

bij ons is de water heel hard ik doe alles afdrogen na de douche en ontkalk doe ik met schoonmaakazijn.

  • melden
Bernadette

Bernadette

gemeld

Zorg dat je na het douchen alles droog maakt. Dan heb je niet zoveel last van kalk

  • melden
Vrouwen onder elkaar, praat mee!
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279