De slaapkamer: opgeruimd slaapt lekker!

De slaapkamer: opgeruimd slaapt lekker!

Een frisse slaapkamer bevordert je nachtrust. Regelmatig je slaapkamer schoonmaken is dus een must. Wist je bijvoorbeeld dat je per nacht gemiddeld 50 cl vocht verliest? Een deel daarvan wordt opgenomen door je beddengoed en daardoor wordt je warme nestje meteen de favoriete plek voor huisstofmijten en schimmels. Maar ook stof in de slaapkamer is een grote boosdoener. Tijd om daar mee af te rekenen.


Je dagelijks ritueel

Maak je bed niet meteen op na het opstaan maar sla het beddengoed open zodat het kan luchten. En zet ook de ramen van de slaapkamer minstens een half uur open. Doe dat ook nog even voor je gaat slapen. Dankzij een portie frisse lucht en verse zuurstof in je slaapkamer slaap je als een roosje.

Een kwartiertje per week...

Ruim rommel en rondslingerende kleren op. Stof grote oppervlakken zoals de vensterbank en nachtkastjes af en stofzuig of Swiffer de vloer van de slaapkamer.

Om de 2 weken een half uur...

Pak je de slaapkamer grondig aan. Rommel en kleren opruimen, het beddengoed afhalen en je dekens of dekbed laten verluchten… Stof dan alles nat af en vergeet daarbij spleten, kleine hoekjes en je bedframe niet. Stofzuig de slaapkamer en doe dat ook grondig onder je bed, want daar vormen stofnesten en haarbollen. Heb je een harde vloer? Dweil dan je slaapkamer.

Swiffer-starterkit voor vloerreinigingc
Swiffer Vloerreiniger
(239)

Swiffer houdt het stof 3x beter vast*

Ontdek nu!

Grote schoonmaak!

Eigenlijk is er niet veel verschil met de tweewekelijkse beurt, alleen komen er wat klusjes bij:

  1. draai je matras om en laat ze voldoende lang verluchten (met het raam open), vóór je het bed weer opmaakt;
  2. was de verwarming  met een sopje en borstel of zuig het stof ertussenuit;
  3. maak de lampen, deur en klink schoon.

En dan is er natuurlijk ook nog je kleerkast: haal die helemaal leeg zodat je ze van binnen en van buiten grondig kunt schoonmaken. Doe dat het best bij het wisselen van het seizoen, dan kun je meteen ook je garderobe eens grondig herschikken en 'uitdunnen'. En zo heb je ook weer plaats voor nieuwe spullen, want die heb je na zo'n grote schoonmaak wel verdiend!

Tip:
maak je slaapkamer schoon met Mr. Proper Ochtenddauw. Daarin zit een scheutje Febreze dat je slaapkamer als een frisse lenteochtend doet ruiken.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279