5 vaatwasmythes ontkracht

5 vaatwasmythes ontkracht

Voorspoelen: feit of mythe? De voorspoelmythe is al even hardnekkig als de vlekken op je ovenschotel, want de nieuwe formule van Dreft vaatwas spoelt alle etensresten moeiteloos weg zonder dat je nog hoeft voor te spoelen. De innovatie-experten van Dreft lieten zich inspireren op enzymen in je mond om een unieke mix van ingrediënten te creëren om voedsel af te breken in kleine deeltjes alvorens ze weg te wassen. Dankzij Dreft bespaar je dus water én tijd! En het allermooiste: de tabletten verwijderen
 zelfs het vet van je filter, en houden je onmisbare keukenmaatje dus helemaal in topconditie.


Mythe 1: voorspoelen is een must

Slechts 3% van de mensen* spoelt de vaat nooit voor. Het is een mythe dat je vaat dan properder uit je vaatwas komt. En zelfs eentje die je onnodige energie- en waterverspilling kost. Schraap gewoon grote etensresten van je borden, stop ze in de machine en laat maar draaien.
3640 miljoen liter water zouden we alleen al in Europa besparen als we collectief stoppen met voorspoelen!

Mythe 2: potten met de hand

Meer dan 40%* wast potten en pannen altijd af met de hand, terwijl de vaatwasser ook deze klus makkelijk geklaard krijgt!

Mythe 3: de vaatwasmachine verbruikt meer water

Je vaatwasmachine laten draaien is veel efficiënter en milieuvriendelijker dan met de hand afwassen. Terwijl een machine vroeger tot wel 50 liter water gebruikte, is dat nu slechts 15 liter. Door de vaat met de hand te doen verbruik je vier keer zoveel water, namelijk 65 liter.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Mythe 4: schikking is eender

Glaswerk, mokken en plastic potjes horen bovenaan, ver van het verwarmingselement. Veel items zijn alleen vaatwasser bestendig als ze in de bovenste rek geplaatst worden!

Mythe 5: alle vaatwasmiddelen presteren hetzelfde

In tegenstelling tot vaatwastabletten die enkel schoonmaken, tackelt Dreft vaatwas bovengenoemde mythes moeiteloos. Voor een kraakschone vaat, inclusief heerlijk frisse geur!


* Studie uitgevoerd voor Dreft door Vision Critical in 2014 op 1200 mensen uit het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Polen en Turkije.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

dinied01

gemeld

wil een staaltje uit proberen 5 vaatwasmythes

  • melden
ronnybie

ronnybie

gemeld

Voordat je de vaatwasser volstopt, kun je zojuist gebruikte spullen gewoon in de wasbak laten liggen, een normaal mens wast geregeld de handen en daarmee wordt je vaat dan ook automatisch voorgespoeld :) De vaatwasser ook echt vol doen, geeft ook nog eens een goed gevoel. Wel alles zo plaatsen, dat vuil ook 'gevonden' wordt door rondsproeiend waswater.

  • melden
scoobie

scoobie

gemeld

ik laat mijn vaatwasser pas draaien als die helemaal vol is. Daarom doe ik mijn vaat eerst afspoelen in een klein bodempje water zodat het niet kan opdrogen want dan krijgt de vaatwasser het ook niet meer schoon. Dreft geeft geen beter resultaat dan una (aldi) en w5 (lidl) maar is wel duurder. Ik denk dat ik economischer bezig ben dan diegene die voor iedere maaltijd hun vaatwasser laten draaien want die is met 6 borden echt niet vol.

  • melden
Jolo1963

Jolo1963

gemeld

Ik wil nog een mythe doorprikken.... Uit de laatste vaatwasmiddelentest van de Consumentenbond is gebleken dat UNA (Aldi) en W5 (LIDL) als beste zijn getest en niet Dreft....

  • melden
iessie

iessie

gemeld

Fijn vaatwasmiddel, de afwas is prachtig schoon en ruikt niet.

  • melden
Vrouwen onder elkaar, praat mee!