Af en toe een grote keukenschoonmaak? Dat is écht nodig!

Af en toe een grote keukenschoonmaak? Dat is écht nodig!

Keukenprinsessen zijn misschien niet altijd poetsfanaten, maar het is echt wel nodig om de kastjes en koelkast af en toe een grondige beurt te geven. Al was het maar om te controleren of alle producten die erin staan nog oké zijn. En ook de oven moet er regelmatig aan geloven…


De keukenkasten
Maak je keukenkasten enkele keren per jaar leeg en gooi spullen die je nooit gebruikt gewoon weg. Reinig de kastjes met een sopje van allesreiniger of een allesreinigerspray, en wrijf ze daarna droog met een droge doek. Controleer ook even de houdbaarheidsdatum van voedingsproducten vóór je ze weer in de kast zet.

De koelkast
Maak je koelkast elk seizoen grondig schoon. Doe dat het liefst vóór je de grote weekendboodschappen doet, dat scheelt je een hoop tijd om uit en in te laden. Gebruik voor het schoonmaken een sopje met allesreiniger. Haal ook het vriesvakje leeg en wikkel nog bevroren producten in een paar vellen krantenpapier of zet ze even in een koelbox. Ontdooi het vriesvakje, maak het schoon (vergeet de afsluitrubbers niet!) en droog het af. Check ook nu de houdbaarheidsdata vóór je alles weer terugzet.

De oven
Gebruik voor de oven en magnetron een ontvettende allesreiniger. Aangekoekt vuil of ingebakken vet verwijder je het best met een schuursponsje en een allesreiniger.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Tips:

  • Verwarm de oven eventjes voor je hem schoonmaakt.
  • Of bespaar jezelf werk: zet na gebruik een half kopje met ammoniak in de oven, sluit de oven en zet hem af. Laat de ammoniak minstens een aantal uren – bij voorkeur een nachtje – staan. Haal het kopje weg en maak de oven schoon met een doek en een sopje met water en allesreiniger.
  • In de magnetron helpt een bakje water. Warm dat even op, haal het eruit en wrijf dan in een handomdraai alle vet en vuil weg.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

dinied01

gemeld

ja ,daar wil ik ook wel aan meedoen ,met de nodige spullen.en goede tips die ik hier lees moet het lukken.

  • melden

elke week maak ik mijn koelkast en magnetron schoon de diepvries om de 2 maanden zodat er geen oude producten meer in zitten en de keuken zelf geef ik elke maand een goede beurt zodat alles weer schoon is als je alles bij houd is het niet zoveel werk

  • melden
Steventje

Steventje

gemeld

De tip maak de koelkast elk seizoen grondig schoon? Jee wat vies! Ik maak deze iedere week schoon en bedenk dat je etenswaren graag op een schone plek gekoeld horen te worden. Ook de combi iedere week even insprayen met ontvetter en zo blijft het lekker fris. Hygiene is toch een must?

  • melden
Sneller en beter schoonmaken… Zo kan het!
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279