10 tips voor het perfect inruimen van de afwasmachine

10 tips voor het perfect inruimen van de afwasmachine

tijdens het afwasprogramma van alles omvalt. Met als gevolg dat het niet goed schoon wordt of erger nog, dat er (vuil) water in blijft staan. alles behalve hygiënisch. Lekker in het Leven geeft je een paar simpele tips voor een perfect schone vaat.


1. Verwijder grote stukken etensresten van de borden en gooi ze in de vuilnisbak. Alles eerst afspoelen is niet echt nodig. De meeste vaatwassers kunnen prima hun werk doen zonder dat je de vaat afspoelt voor je het er in zet.

2. Zet glazen op de bovenste lade, netjes in de daarvoor bestemde rekjes. Zet de glazen niet over de rekjes want dan gaan ze ratelen en krijg je soms afdrukken van de ‘pinnetjes’ op je glazen.

3. Borden zet je onderin. Zorg dat ze naar het centrum van de machine gericht staan en dus niet allemaal in dezelfde richting.

4. Kommetjes zet je boven, en ook weer met de binnenkant naar het centrum gericht, zo kan het water er makkelijk bij.

5. Het bestek leg je in de besteklade of in het bestekmandje. In het mandje zet je ze met het handvat naar beneden. Met uitzondering van scherpe messen, die kun je voor de veiligheid het beste met het handvat naar boven zetten of horizontaal in de bovenste lade leggen.

6. De beste plek voor ovenschalen is onderin aan de buitenzijdes, zo voorkom je dat ze het draaien van de bovenste sproeiarm belemmeren.

7. Kookgerei zoals bijvoorbeeld grote pollepels, lepels of spatels kan je het beste horizontaal in de bovenste lade leggen, met de holle zijde naar beneden.

8. Pannen en grote kommen zet je lichtjes schuin in de onderste lade. Deze lade heeft als het goed is rekjes die je neer kunt klappen zodat er meer schalen en pannen in passen.

9. Plastic kommetjes kun je het beste in de bovenste la zetten.

10. Dit kan je beter niet in de afwasmachine doen:
- houten kookgerei zoals lepels, een deegrol of kommetjes
- handbeschilderde borden
- scherpe koksmessen
- delicate glazen en zilver
- aluminium

Als je je afwasmachine regelmatig schoon maakt, gaat je machine veel langer mee en heb je bovendien altijd het beste afwasresultaat.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Sneller en beter schoonmaken… Zo kan het!
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279