Hoera!

hooray

Je bestelling is geplaatst. We hebben je een e-mail gestuurd.

Dichtbij

Mijn mandje

Uw monsters

Kies een monster om te bestellen

cashback

Bekijk de beschikbare aanbiedingen op maat voor u!

Selecteer uw verzendadres

Zo maak je authentieke kip parmigiana

zo-maak-je-authentieke-kip-parmigiana
0
Als je liefhebber van de Italiaanse keuken bent zal deze authentieke parmigiana zeker in de smaak vallen. Ook bij de kinderen.

INGREDIËNTEN (voor 4 personen)
1. 4 kipfilets
2. een sneetje oud brood of wat broodkruim 
3. 80 g geraspte Parmezaan
4. Verse tijm, basilicum en oregano
5. 250 g kerstomaatjes
6. 1 blikje tomatenpuree of passata
7. 1 bol mozzarella van 250 g
8. 1 ei
9. 100 g bloem
10. olijfolie
11. zout en peper

VOORBEREIDING
1. Maak broodkruim van een sneetje oud brood of koop het kant-en-klaar in de winkel. Voeg hier de Parmezaansekaas en wat tijm aan toe en breng op smaak met zout en peper.


2. Klop het ei los in een grote kom. Rol de kipfilets eerst in de bloem, dan door het losgeklopte ei en vervolgens door het broodkruim.


3. Verwarm wat olijfolie in een pan en bak de kipfilets hierin goudbruin. Verwarm de oven voor op 200ËšC.


4. Vet de bakplaat of ovenschaal in met wat olie (of gebruik vier kleine ovenschaaltjes, eentje per kipfilet). Bedek de bodem met een laagje passata en de gehalveerde kerstomaatjes. Leg de kipfilets op de tomaatjes, scheur wat blaadjes van de verse kruiden af en strooi over de kip. Sluit af met een laagje mozzarella en nog wat verse kruiden. Bak het geheel 30 tot 35 minuten in de voorverwarmde oven.  
5. Deze Italiaanse klassieker dien je op samen met gebakken aardappeltjes met rozemarijn, pasta en een groen salade. Grazie nonna!  


6. Nog zin in meer ovengerechten?

0

Je reactie toevoegen

Misschien iets voor jou: