Hoera!

hooray

Je bestelling is geplaatst. We hebben je een e-mail gestuurd.

Dichtbij

Mijn mandje

Uw monsters

Kies een monster om te bestellen

cashback

Bekijk de beschikbare aanbiedingen op maat voor u!

Selecteer uw verzendadres

Zo bak je de perfecte biefstuk met frietjes

zo-bak-je-de-perfecte-biefstuk
0
Voor velen kan het bakken van biefstuk – de heilige graal van het koken – een beetje intimiderend zijn. Maar dat hoeft niet zo te zijn. Lekker in het leven geeft je tips zodat ook jij de perfecte steak kan bakken.

Maak indruk in zeven eenvoudige stappen en vergeet niet om er een lekkere frietjes met mayonaise bij te serveren.

Dit is je stappenplan voor de perfecte steak:

  • Leg het vlees 10 minuten van tevoren uit de koelkast.
  • Breng met een kwastje wat olie aan op beide kanten om te voorkomen dat de steak aan de pan plakt.
  • Na de olie strooi je wat gemalen zeezout over de biefstuk om de smaak naar voren te brengen en de steak sappig te houden, en vervolgens wat zwarte peper voor extra ‘crunch' en smaak.
  • Laat de (grill)pan goed heet worden voordat je het vlees erin legt.
  • Bak het vlees eerst 4 minuten op de ene kant zonder het vlees te bewegen; gebruik dan een tang om het vlees om te draaien en laat - weer zonder verder te bewegen - de andere kant even lang bakken.
  • Duw lichtjes op de biefstuk met de achterkant van je tang om te testen of het vlees gaar is - een medium gebakken steak voelt enigszins zacht aan.
  • Laat de steak na het bakken een paar minuten rusten op een voorverwarmd bord om de sappen in het vlees de tijd geven om zich te verdelen.

De perfecte steak hangt natuurlijk helemaal af van jouw voorkeur en smaak. Dus hieronder vind je de aanbevolen bereidingstijden. Vergeet niet dat de grootte en dikte van het vlees, en het aantal steaks dat je tegelijk bakt allemaal invloed hebben op de bereidingstijd.

Per kant
Bleu (rauw van binnen - rare): 3 minuten
Saignant (half rauw van binnen - rare) : 4 minuten
A point (half doorbakken - medium): 5 minuten
Bien cuit (doorbakken - well done): 6 minuten

Serveer met een frisse groene salade en knapperige frietjes

Voor 4 personen heb je ongeveer 1 kg aardappels nodig, wat zout en een frituurpan natuurlijk.

  • Schil de aardappels. Snijd ze in plakjes van ongeveer 1 cm dik en snijd deze plakjes dan in frietjes. Spoel ze af onder koud water en dep ze droog met een schone theedoek.
  • Verhit de frituurpan tot 160 °C en laat de frietjes hier enkele minuten in bakken. Schud met het frietmandje zodat ze niet aan elkaar bakken. Laat de frietjes uitlekken op wat keukenpapier. Bak alle frietjes een eerste keer op 160 °C.
  • Verwarm dan de frituurpan tot 180 °C en bak de frietjes een tweede keer tot ze knapperig en goudgeel zijn.
  • Laat ze uitlekken en strooi er wat zout over. Heerlijk met mayonaise en een stukje biefstuk.

0

Je reactie toevoegen

Misschien iets voor jou: