Hoera!

hooray

Je bestelling is geplaatst. We hebben je een e-mail gestuurd.

Dichtbij

Mijn mandje

Uw monsters

Kies een monster om te bestellen

cashback

Bekijk de beschikbare aanbiedingen op maat voor u!

Selecteer uw verzendadres

Zelf originele bruschetta maken

DesktopImage
0
Zin in een zonovergoten hapje bij het aperitief? Ontdek dan snel deze bruschetta met aubergine en tzatziki: onweerstaanbaar!

Dit recept komt recht uit het Middellandse Zeegebied om de zon te proeven bij lunches en aperitiefhapjes! Met een paar eenvoudige ingrediënten heb je snel dit recept voor originele, zelfgemaakte bruschetta klaar: tast snel toe, want ze riskeren niet lang op de schaal te blijven liggen…

Recept huisgemaakte bruschetta: welke ingrediënten?

Breng alle ingrediënten bij elkaar, en vooral ook je beste vrienden! Dit recept zal wonderwel in je menu met Middellandse Zeegerechten passen.

  • 3 kleine aubergines, in schijven gesneden
  • olijfolie
  • sesamgranen
  • 2 broden (of 2 Franse stokbroden), in schijven gesneden
  • radijzen in schijfjes gesneden, tagliatelle van komkommer (die heb je in een seconde gemaakt met een dunschiller en een komkommer) en enkele blaadjes rucula als decoratie

Vergeet de tzatziki niet! Die is lekker romig en fris als je hem kort van tevoren klaarmaakt.

  • een halve komkommer, ontpit
  • 250 g Griekse yoghurt
  • 1 grote teen knoflook
  • een dik bosje verse koriander, fijngehakt

Stap voor stap voor een originele, zelfgemaakte bruschetta

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Begin met de bereiding van de tzatziki: bestrooi de komkommer met zout. Laat 30 minuten staan, tot de komkommer uitgelekt is. Goed spoelen en laten uitlekken voor je hem in de mixer met de andere ingrediënten mixt.
  • Bestrooi de aubergineschijven met fijn zout en laat ze 30 minuten staan. Dep ze daarna droog met keukenpapier en spreid ze uit op een brede schaal of braadslee.
  • Giet een dunne straal olijfolie over de schijven aubergine en bestrooi ze met sesamzaadjes. Laat ze 15 minuten in de oven grillen, haal even uit de oven om de schijven om te draaien en zet ze weer terug in de oven. De aubergines moeten zacht en lichtbruin zijn wanneer je ze uit de oven haalt.
  • Toast het brood, leg op elk sneetje brood een schijf aubergine en een lepeltje tzatziki. Maak elke zelfgemaakte minibruschetta af met radijs, tagliatelle van komkommer en enkele blaadjes rucola. Werk je bruschetta af met sesamzaadjes. Wees niet ontmoedigd als het aanrecht ineens vol afwas staat: die is in een mum van tijd gespoeld.

Dit zonnige Middellandse Zeehapje kun je uitstekend aanvullen met een heerlijk frisse gazpacho!

En jij, wat zijn jouw receptjes voor makkelijk en snel klaar te maken aperitiefhapjes?

0

Je reactie toevoegen

Misschien iets voor jou: