Zo maak je de perfecte cheesecake met frambozen

Zo maak je de perfecte cheesecake met frambozen

Ben je op zoek naar een originele taart die makkelijk zelf te maken, feestelijk én overheerlijk is? Probeer deze frisse cheesecake!


Ingrediënten (voor 6 personen)

  • Voor de bodem:
    250 g tarwebiscuits
    2 el suiker
    een snuifje zout
    70 g ongezouten boter, gesmolten
  • Voor de vulling:
    500 g roomkaas (op kamertemperatuur)
    150 g kristalsuiker
    een snuifje zout
    2 grote eieren
    80 ml zure room
    80 ml slagroom
  • Voor de topping:
    180 ml zure room
    70 g bloemsuiker
    1 vanillestokje
    een snuifje kristalsuiker
    200 g verse frambozen
  • springvorm van 24 cm
    aluminiumfolie
    een ovenschaal
Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de springvorm in en wikkel de buitenkant zorgvuldig in met aluminiumfolie om hem waterdicht te maken. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine of blender. Doe de gemalen koekjes in een grote kom en meng er de suiker en het zout door. Smelt de boter en giet dit bij het gemalen koekjesmengsel. Meng dit alles met je handen.


  2. Verdeel de koekjesmix gelijkmatig over de bodem van de ingevette springvorm. Druk lichtjes aan met je handen. Zet in de voorverwarmde oven en laat tien minuten bakken. Na tien minuten haal je de taartbodem uit de oven en breng je de oventemperatuur terug naar 160 °C. Laat de bodem afkoelen.


  3. Snijd de roomkaas in blokjes en doe deze in een beslagkom. Meng de roomkaas met de mixer op gemiddelde snelheid vier minuten tot een glad en romig mengsel. Voeg de suiker en zout toe en mix nog eens vier minuten. Voeg daarna één voor één de eieren toe, en mix steeds één minuut na het toevoegen van elk ei.


  4. Voeg de zure room toe en meng tot een glad, gelijkmatig beslag. Voeg vervolgens de room toe, en mix tot een gladde massa is ontstaan.


  5. Zet de met folie beklede springvorm in een grote, hoge ovenschaal. Breng ongeveer twee liter water aan de kook. Verdeel ondertussen de vulling over de bodem en strijk deze mooi glad met een spatel. Giet het hete water in een overschaal en plaats hier voorzichtig de taartvorm in, zorg dat er genoeg water in de overschaal zit zodat je cheesecake au bain-marie kan bakken.


  6. Bak op 160 °C gedurende 1,5 uur. Als de taart gaar is, zet je de oven uit en open je de deur van de oven op een kiertje van ongeveer een centimeter. Laat de taart op deze manier minstens een uur afkoelen in de oven. Deze langzame afkoeling zal voorkomen dat het oppervlak van je cheesecake gaat scheuren. Haal de taart na een uur uit de oven en bedek de bovenkant met folie (laat de folie de bovenkant van de taart raken).


  7. Zet de taart ten minste vier uur in koelkast, of zelfs een hele nacht.


  8. Maak tot slot de topping: doe de zure room in een middelgrote kom en roer er de poedersuiker, kristalsuiker en de vanille (schraap de binnenkant van een vanillestokje) tot een gladde massa. Haal de taart uit de koelkast. Verwijder de folie en haal de cheesecake voorzichtig uit de springvorm. Zet de taart op je allermooiste taartschaal.


  9. Verdeel het zure room mengsel over de taart en serveer met verse frambozen.


Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven