Vegetarische pasta met gevulde champignons en tomatensaus

Vegetarische pasta met gevulde champignons en tomatensaus

Een heerlijk vegetarisch recept voor avonden dat je niet zo veel tijd hebt om te koken.


Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 4 grote champignons
  • 80 g boter
  • Zout en peper
  • 15 ml (1 el) olijfolie
  • 8 lente uitjes, fijn gehakt
  • 100 g fetakaas, verkruimeld
  • 500 ml huisgemaakte tomatensaus
  • 200 g tagliatelle, al dente gekookt
Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een bakplaat in en leg de champignons erop. Leg een klontje boter op elke champignon. Kruid de champignons met peper en zout en bak gedurende 10-15 minuten of tot ze gaar zijn.


  2. Verhit de olijfolie in een pan en bak de lente uitjes tot ze gaar en geurig zijn. Laat lichtjes afkoelen en roer de verkruimelde fetakaas erdoor. Lepel het mengsel op de champignons.


  3. Verwarm ondertussen de tomatensaus en breng deze op smaak met zout en peper. Zet de champignons met de fetakaastopping nog 5 minuutjes in de oven.


  4. Verdeel de pasta over de borden, schik daarop de champignons met daarover enkele lepels tomatensaus.


Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

VegaWen

VegaWen

gemeld

Goh, was het nou zo moeilijk een fatsoenlijk vegetarisch plaatje bij dit recept te vinden? Stom hoor, een vega recept met een plaatje erbij van spekblokjes.

  • melden

Heerlijk lijkt me! Uh..er staat nergens dat er gehakt of spekjes inzitten! Eerste reactie stelt voor dat je er vegetarische"spekjes" door zou kunnen doen, of fijngehakt, gemaakt van soja waarschijnlijk. Dat is dus geen vlees! Vegetariërs zouden dat herkennen..;-) Ik ga het proberen,lijkt mij lekker. Zonder de vegetarische vleesvervangers...

  • melden

Je kunt vegetarische "spekreepjes van tivall en fijngehakt van tivall gebruiken beide zijn vegetarisch

  • melden
0dodo

0dodo

gemeld

ik weet niet welke vleeseter dit vegetarische recept heeft bedacht maar spekjes en gehakt zijn nog steeds afkomstig van dieren, dus vlees en daardoor niet vegetarisch

  • melden
Rogine

Rogine

gemeld

Beetje jammer van die spekblokjes, is niet echt vegetarisch volgens mij ;-) Verder lijkt het me wel lekker.

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279